Susuzluğun 6 Belirtisi

Susuz kalan insanlar çoğu zaman farklı içeceklerle susuzluğu giderse de bu durum oldukça tehlikelidir.
Susuzluğun 6 Belirtisi

İnsan vücudunun büyük bir kısmının sudan oluştuğu düşünülürse susuzluğun belirtileri dikkate alınması gereken bir konudur.

Susuz Kaldığınızı Nasıl Anlarsınız?

Suya ihtiyacınız olduğunu anlamanız aslında oldukça basittir. Bu belirtilere dikkat ederek kilonuza göre ihtiyacınız olan su oranını tespit edebilirsiniz.

  • İdrar renginiz koyu sarıysa susuz kalmışsınız demektir. Beyaz renkli idrar yeterince su tüketildiği anlamına gelmektedir. Vücut susuz kalınca kan basıncı düşer ve dokular kurur bu yüzden ağır kuruluğu hissedebilirsiniz.
  • Ağız kuruluğu şeker hastalığının da belirtisidir. Çok su içseniz bile ağzınızda kuruluk varsa bir hekime muayene olmanız gerekecektir.
  • Kas krampları ve spazmlar da vücuttaki elektrolitlerin dengesini bozar. Bu da kas kramplarına neden olur.
  • Kabızlık sağlıklı bir vücutta olmaz. Bu yüzden günde en az 3 litre su içmeniz durumunda kilo vermeniz kolaylaşacaktır.
  • Cilt esnekliğinin bozulması vücudunuzun suya ihtiyacı olduğunun en büyük göstergesidir.
  • Baş dönmesi ve yorgunluk su içmemek gibi birçok soruna neden olur. Düzenli olarak su tüketilmesi baş dönmesi ve kan basıncının artmasını önler. Bu yüzden düzenli olarak su içilmesi gerekmektedir.

Herkesin kilosuna göre içmesi gereken su miktarı da farklıdır. Bu yüzden en az 2 litre olmak kaydıyla su tüketiminin düzenli olarak yapılması ve sağlıklı bir şekilde beslenilmesi şarttır.