Obezite Tedavisinde Aşamalar

Çağımızın hastalığı olan obezite tedavi ile kurtulması mümkün olan bir hastalıktır. Türkiye’de de ciddiye alınan bu hastalığın tedavisi artık kolayca yapılabiliyor. Ülkemizde 80 milyon nüfusun 10 milyonu obez ancak farkında değil.
Obezite Tedavisinde Aşamalar

Bu durum sağlığı tehdit eder hale gelince farkındalık oluşuyor ancak tedavi de güçleşiyor. Süreçten habersiz olan hastalar çekimser davranabiliyor. Bu yüzden adım adım obezite tedavisini inceledik.

Zihinsel Hazırlık

Obezite tedavisinin başarılı olması için ilk adımda hastanın zihinsel olarak zayıflayacağına inanması ve yaşayacağı süreci önceden bilerek kabul etmesi gerekir. Çünkü ameliyattan sonra yaşam tarzını değiştirmeyen hastada kilo verme durabilir ve hasta eski haline kısa sürede dönebilir.

Hasta yakınları da hastaya destek olarak ona süreçte yardımcı olmalıdır. Özellikle aynı evde yaşayan kişilerin beslenme alışkanlıkları hastayı zor durumda bırakabilir. Başarılı sonuç için ailenin yaşam tarzını değiştirmesi gerekebilir.

Ameliyat Hakkında Bilgilendirme

Obez kişiler için en hızlı ve kalıcı tedavi mide küçültme ameliyatı olmaktadır. Ancak bu ameliyat tek tip değildir. ya da bazı hastalarda kelepçe takılması da uygun görülebilir. Hastaya uygun tedavi yöntemi ne olursa olsun ayrıntılı bir şekilde anlatılarak süreç hakkında bilgilendirilir.

Hastane Aşaması

Ameliyat aşamasına geçmeden önce hastada detaylı tetkik yapılır. Çünkü kilolar pek çok sağlık sorununa yol açar. Ameliyatta başarılı olmak için hasta detaylıca tetkik edilir. Ameliyata uygun olan hastalar için gün verilir. Hatanın ameliyata inanması için cerrahına güveni de önemlidir. bu yüzden doktor seçimi iyi yapılmadır.

Ameliyat yapıldıktan sonra hasta bir süre hastanede tutulur ve iyileşme süreci hızlandırılır. Hastanede bir gün yatmak yeterlidir. Taburcu olan hasta için artık kilo verme süreci başlar. Hasta diyet ve spor programı uygulayarak, sürekli kontrol altında tutulur.