Canan Karatay diyetsiz kilo vermenin formülünü açıkladı!

Fazla kilolar en büyük sağlık sorunlarından birisi olurken kilo vermekte zorlananlara Prof. Dr. Canan Karatay diyet dahi yapmadan zayıflamanın formülünü açıkladı.
Canan Karatay diyetsiz kilo vermenin formülünü açıkladı!

Kilo sorunu son yıllarda çok daha fazla yaşanmaya başlandı. İnsanlar diyet listeleri arasında kalırken çoğu kişinin diyet denemeleri de başarısız oluyor. Profesyonel destek alınmadığı durumlarda kilo vermek zor olurken bu şekilde kilo verilse dahi kalıcı olmuyor. Kilo verme konusunda sıkıntı yaşayanlara ise Prof. Dr. Canan Karatay çok önemli uyarılarda bulunarak zayıflamanın en kolay yolunu açıkladı.

EGZERSİZ ŞART!

Zayıflamanın ana formülünün egzersiz olduğunu açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay hareketsiz kalmanın bir insanın kendi kendisine yapabileceği en kötü şey olduğunu söyledi. Sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Canan Karatay, “Ne yaparsak yapalım kilo veremiyoruz diyen insanlar var. Bunların bir kısmı gerçekten uğraşıp kilo veremeyen kişiler. Ancak bazıları da bir dakika bile spor yapmadan kilo vermeyi bekliyorlar. Vücudu zorlamıyorsunuz ki nasıl kilo vereceksiniz? Diyet yapsan bile veremezsin. Vücut yağları enerjiye dönüştürmeye ihtiyaç duymuyor. Enerji harcamadan zayıflayamazsınız.” dedi.

AKŞAM YEMEYİN!

Kilo vermenin çok önemli bir ayrıntısını açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Yemek yedikten 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormonu var. Senelerdir bunu anlatıyorum. Bu hormon vücuttaki yağları yakma özelliğine sahip. Leptin hormonu depolanan yağları kan şekerine dönüştürüyor. Bu şekilde gereken enerji sağlanıyor. Bu hormonun aktif olmasını istiyorsak akşam saat 8’den sonra herhangi bir yiyecek tüketmeyeceğiz. Bu hormon en çok gece 2-4 saatleri arasında salgılanıyor. Sadece yemek yemeyerek, diyet sahi yapmadan kalça ve göbek yağlarını bu yolla eritebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Leptin hormonu hakkında bilgi vermeye devam eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Leptin hormonu kronik stres problemi yaşanıyorsa gerektiği gibi çalışmayabilir. Bundan dolayı insanlar stres yönetimi çok iyi yapmalılar. Stres meselesi olmazsa kilo vermek hızlanır. Elbette metabolizmanın iyi çalışması için bol bol su tüketeceğiz. Bunu gün içine yayarak yapmak gerekiyor. Vücut susuz kalmamalı.” şeklinde konuştu.