Beyaz saçlar yok oluyor! Saçına uygulayanlar beyazlardan kurtuluyorlar!

Beyaz saçlar son yıllarda oldukça yaygınlaşmaya başladı. Yaşlılık belirtisi olarak görülen beyaz saçlar gençlerde de görülüyor. Beyaz saçlardan kurtulmanın doğal yöntemi ne?
Beyaz saçlar yok oluyor! Saçına uygulayanlar beyazlardan kurtuluyorlar!

Beyaz saçlar çoğu kişi için bir kabustur. Saç beyazlamasının yaşlılık belirtisi olduğuna dair çok yaygın bir inanış bulunuyor. Ancak bunun doğru olmadığı yapılacak araştırmalarda ortaya çıkıyor. Üstelik genç yaşta saçları beyazlamaya başlayan çok kişi bulunuyor. Beyaz saç sorununun yaşlılık ile bir bağı olsa da kesin ve tek bağ bu değil. Beyaz saç meselesi üzerinde çok sayıda araştırma yapılırken bunun vitamin eksikliğinden kaynaklandığı tespit edilirken genetik miras da etkili oluyor.

TEDAVİSİ VAR MI?

Saçı beyazlayan kişiler bunu bir sağlık sorunu olarak görüp tedavisini arıyorlar. Ancak beyaz saçlar ile alakalı kanıtlanmış bir tedavi yöntemi bulunmuyor. Çeşitli vitamin takviyeleri ile bu tedaviler yapılıyor ama başarılı olmuş kesin bir tedavi yöntemi henüz tespit edilemedi. Kesin bir tedavisi olmayan beyaz saç sorununa bazı kişiler çareyi doğal yöntemlerde arayabiliyorlar.

DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Beyaz saç için çok keskin bir doğal yöntem bulunmuyor. Ancak bazı yöntemlerle beyaz saç için alternatif modeller uygulanabiliyor. Bunun ilk adımı kahve yöntemidir. Kahve demlenerek soğumaya bırakılır. Ardından bu kahve ile saçlara uygulama yapılır. 1 saat kadar beklendikten sonra bol su ile saçlar durulanır. Bu şekilde saçlara kahverengi rengi verilebilir.

Pancar suyu ise bir başka yöntem oluyor. Pancar suyu kullanıldığında saç kökleri beslenerek güçlenecektir. Bu şekilde saçların kırılması ve yıpranmaları engellenir. Ayrıca pancar suyu ile saçlar doğal rengine doğru dönüş yapabiliyorlar. Bu yöntem pancarın kaynatılıp soğumasının beklenmesi ile saçlara uygulanıyor.

Ayrıca papatya ile de saç beyazlığı tedavi edilebiliyor. Papatya çayı yapılıp soğutulur. Bu çay saçlara uygulanır ve beklenir. Bu etki ile saçlar daha parlak olabildiği gibi beyazlar da bazı durumlarda doğal saç rengine dönüşebiliyor.