Balığın yanında sakın bunu YEMEYİN! Sebebine inanamayacaksınız

Özellikle kış ayları denilince hemen hemen herkesin aklına balık geliyor. Buğulaması, kızartması ve fırınlaması en çok pişirilen balık yöntemleri arasında bulunuyor. Ancak balık pişirmenin yanında balığın yanında yediğimiz yiyecekler de büyük önem taşıyor
Balığın yanında sakın bunu YEMEYİN! Sebebine inanamayacaksınız

Severek tükettiğimiz balığın yanında yiyeceğimiz o besinle birlikte sağlığımızı tehlikeye attığımız ortaya çıktı. Balık yerken balıkla birlikte sakın o ikiliyi tüketmeyin! Sebebini duyunca şoke olacaksınız! İşte detaylar

BALIKLA AYNI ANDA YEMEYİN

Balığın yanında hemen hemen herkes roka salatası yapar ya da rokayı limonlayarak yer. Ancak balık ve roka ikilisi sağlık açısından ciddi problemlere neden olabiliyor. Aktarılan habere göre roka içerisinde yüksek olarak demir barındırıyor. Balık da kalsiyum ve omega-3 açısından zengin bir besindir.

screenshot-2.png

Uzmanların açıklamasına göre kalsiyum ve demiri bir arada tüketmemek gerekiyor. Balığı roka ile birlikte yerseniz, bütün demir ve kalsiyum alımınız tamamen sıfırlanacaktır.

KÜÇÜK BALIK YERKEN DİKKAT

Konu ile ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Kamuran Diğdem Özkahya, yaptığı açıklamasında rokadaki yüksek demir, balıkla birlikte yendiğinde kalsiyum alımı sınırlanıyor. Uzmanlara göre balık ile birlikte asla roka yememek gerekiyor. Özellikle küçük balık yiyorsanız, balığın yanında roka alımından uzak durmanız öneriliyor. Diğer yeşillikleri bolca tüketebilirsiniz.

Kalp krizi ve felç riskini azaltması ile bilinen balık, göz sağlığını koruma konusunda da yardımcı olmaktadır. Mümkün olduğunca her hafta balık tüketilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.