Zafer Partisi'nden MHP'nin adaylarını destekleme kararı!

Yerel seçimlerde siyasi partiler stratejik hesaplar yapmaya devam ediyorlar. En son stratejik hamle Zafer Partisi’nden gelirken bu kararı Genel Başkan Ümit Özdağ açıkladı.
Zafer Partisi'nden MHP'nin adaylarını destekleme kararı!

Türkiye’de 21 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için siyasi takvim işlemeye devam ediyor. Siyasi partiler adaylarını belirlerken resmi veya gayriresmi ittifaklar da kuruluyor. Bunların yanında bazı siyasi partiler de il il stratejik hamleler de yapıyorlar.

ZAFER PARTİSİ’NDEN KARS VE IĞDIR HAMLESİ

Yaptığı muhalefet ile adından oy oranında fazla söz ettirmeyi başaran Zafer Partisi yerel seçimlerde Kars ve Iğdır hakkında bir karar aldı. Bu iki şehirde belediye başkanı adayı çıkarmama kararı alan Zafer Partisi seçimlerde MHP’nin adaylarına destek olacak. MHP ile herhangi bir görüşme yapılmadan alınan bu karar ile Zafer Partisi bir duruş sergileme adımı atıyor.

ZAFER PARTİSİ MHP'Yİ DESTEKLEYECEK!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ alınan kararı açıklarken, “Yerel seçimlerde stratejik hamlelerimiz olacak. Mesela Kars’ta MHP’nin adayını destekleyeceğiz. AK Parti de Kars’ta aday çıkarmıyor ve MHP’yi destekliyor. Biz orada eski adıyla HDP ve yeni adıyla DEM’in seçimleri kazanmasını istemiyoruz.

Kars’ta Zafer Partisi’nin önemli miktarda destekçisi var. İstesek aday da çıkartabilirdik. 1 saatte belirler ilan ederiz. Ancak biz bunu yapmayacağız. HDP’nin veya DEM’in her neyse kazanmasını engelleyeceğiz. Benzer bir tavrı Iğdır’da da göstereceğiz. Atacağımız bazı adımları önümüzdeki günlerde açıklayacağız ve ezber bozacağız.” dedi.

2019'DA OY ORANLARI NASILDI?

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Kars’ta HDP yüzde 29,58, MHP yüzde 26,7 oranında oy almıştı. Iğdır’da ise HDP yüzde 50,10, MHP ise yüzde 46,68 oranında oy oranı ortaya çıkmıştı. Bu ili şehirde 2024 seçimlerini hangi partinin kazanacağı şimdiden merak konusu oldu.