YSK yerel seçime girecek partileri açıkladı! İşte 2024 seçimlerine girecek partiler

Belediye başkanı ve muhtarları belirleyecek olan 2024 yerel seçimi için YSK son dakika açıklaması yaparak seçime girecek olan partileri açıkladı. Kaç parti seçime girecek belli oldu.
YSK yerel seçime girecek partileri açıkladı! İşte 2024 seçimlerine girecek partiler

YSK yerel seçime girecek partileri açıkladı! İşte 2024 seçimlerine girecek partiler - 31 Mart 2024 tarihinde yapılacağı açıklanan yerel seçimler için partilerin aday belirleme süreçleri tüm hızı ile devam ederken Yüksek Seçim Kurulu YSK yeni kararlarını peş peşe duyurmaya devam ediyor.

Bu kararlardan biri daha bugün son dakika açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu YSK Başkanı Ahmet Yener yapmış olduğu son dakika açıklaması ile yerel seçimlere katılacak olan partileri duyurdu. Yener yapmış olduğu açıklaması ile 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile seçim takviminin uygulamaya alındığını belirterek 36 partinin isim listesini duyurdu.

2024 YEREL SEÇİMLERİNE KAÇ PARTİ KATILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu YSK Başkanı Ahmet Yener yapmış olduğu açıklama ile 2024 yeres seçimlerine 36 partinin katılacağını açıkladı. Partilerin henüz adaylarını ilan etmediği seçim süreci vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyordu. Yapılan açıklama ile 2024 yerel seçimlerine 36 partiden çıkacak olan adayların katılacakları kesinleşmiş oldu.

YSK SEÇİME GİRECEK PARTİLER LİSTESİ! TÜRKİYE'DE SEÇİME GİREN KAÇ PARTİ VAR?

Yener yapmış olduğu açıklama ile "1 Ocak itibariyle seçim takvimimiz başladı. 31 Mart'taki seçimin tüm partilere ve seçmene hayırlı olmasını diliyorum. İlan edilen takvim uyarınca YSK toplantıda 31 Mart'taki seçime katılacak partileri tespit etti. Tespit edilen partiler Adalet Birlik Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan, Bağımsız Türkiye Par. Büyük Birlik, CHP, DSP, Demokrat, Emek, Gelecek, Genç, Güç Birliği, Hak ve Özgürlükler, Halkın Kurtuluşu, Hür dava Partisi, Memleket Partisi, MHP, Milli Yol Partisi, Saadet, Sol, TİP." diyerek seçime girecek partileri sıraladı.

Türkiye 314 Mayıs tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından 31 Mart tarihinde bu sefer yerel seçimler için sandık başına gidecek. İlçe ve illerde belediye başkanları seçilirken yine meclis üyeleri ve muhtar seçimleri de vatandaşların vermiş oldukları oylarla belirlenecek.