YSK 32 ilde oy verme saatini değiştirdi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Aralık 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için oy kullanma saatleri belirlendi. 32 il için YSK oy kullanma saatlerinde değişikliğe gitti.
YSK 32 ilde oy verme saatini değiştirdi!

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler ile alakalı olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından planlamalar yapılmaya devam ediliyor. YSK yapılacak olan yerel seçimlere dair bazı kararlar aldı ve bu kararlar da Resmi Gazete’de yayımlandı.

OY VERME SAATLERİ BELİRLENDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan YSK kararına göre 31 Mart’ta oy kullanma saatlerinde değişikliğe gidildi. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerde uygulanan oy kullanma saatlerinde mevsimsel etkiden dolayı bazı illerin oy verme saatleri değiştirildi.

32 İL İÇİN KARAR DEĞİŞİKLİĞİ

YSK’nın kararına göre Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 31 Mart’ta oy verme saat 07:00’da başlayacak ve saat 16:00’da sona erecek. Açıklanan illerin dışında kalan tüm illerde ise oy kullanma saatleri 08:00 ile 17:00 olacak.

HAVA ERKEN KARARACAĞI İÇİN KARAR ALINDI

Türkiye’nin doğusunda kalan illerde 31 Mart’ta hava daha erken kararacağı için seçim güvenliği açısından sandıklar 16:00’da kapanacak. Aynı şekilde Türkiye’nin batı illerinde de sandıklar her seçimde olduğu gibi saat 17:00’da kapanacak.

YSK tarafından yerel seçimlere ilişkin takvimin 1 Ocak 2024’te başlayacağı kararlaştırılmıştı. Siyasi çalışmalar da bu tarihten sonra başlayacak. Alınan kararlara göre bundan önceki seçimlerde uygulanan kurallar bu seçimde de geçerli olacak. Kamuoyunun bu konuda YSK tarafından aktif bir şekilde bilgilendirileceği belirtildi.