Yavaş'tan Akşener'e Ankara için size ihtiyacım yok yüzde 60 alıyoruz iddiası

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in seçilmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden Mansur Yavaş'ın söylediği iddia edilen sözler büyük yankı uyandırdı.
Yavaş'tan Akşener'e Ankara için size ihtiyacım yok yüzde 60 alıyoruz iddiası

Bir önceki yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olarak seçime katılan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi seçilmeyi başaran Mansur Yavaş hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İyi Parti Ankara il Başkanı Yener Yıldırım partili bir grup ile yaptığı toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimler için "Desteğinize ihtiyacım yok" dediğini iddia etti.

Hatırlanacağı üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sürpriz bir şekilde 23 Kasım tarihinde yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini duyurdukları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmişti. Söz konusu görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğu ifade edilerek toplantının konuşma detayları hakkında basına bilgi verilmemişti.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER'E TOPLANTIDA NE SÖYLENDİ?

İyi Parti Ankara il Başkanı Yener Yıldırım bir grup partili ile yaptığı sohbette dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İyi Parti Ankara il Başkanı Yıldırım, Mansur Yavaş'ın ziyaret sırasında yeni seçilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in selamını getirdiğini belirterek "Ankara için bir talebim yok, biz zaten yüzde 60 oranıyla kazanıyoruz dedi ve gitti.

Mansur beyin genel başkanımıza söylediği aynen bu" diyerek çok konuşulacak iddialara imza attı. Söz konusu açıklama sosyal medyada kısa sürede paylaşım rekorları kırarken büyük yankı uyandırdı. Taraflardan henüz konu hakkında iddialara yönelik bir açıklama ya da doğrulama gelmezken Mansur Yavaş'ın söylediği iddia edilen sözler hakkında açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.