Uşak'ta AK Parti ve MHP kendi adaylarını çıkaracak!

2024 yerel seçimleri için partiler belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ederken AK Parti ve MHP Uşak belediye başkan adayı için kararını verdi.
Uşak'ta AK Parti ve MHP kendi adaylarını çıkaracak!

Mart ayında yapılacağı açıklanan yerel seçimler için partiler adaylarını belirlemek için çalışmalarını tüm hızı ile sürdürürken AK Parti ve MHP'de ortak adayla girilecek iller ve ilçeler için açıklamalar peş peşe geliyor. Cumhur ittifakı olarak aday çıkarılacak bölgeler belirlenirken Uşak Belediyesi için de karar verildi.

AK Parti ve MHP'nin kurmuş olduğu Cumhur İttifakı işbirliği ile seçime girilecek iller açıklanırken Uşak bu iller arasında yer almadı. Yapılan açıklamaya göre AK Parti ve MHP 2024 yerel seçimlerinde Uşak Belediyesi için kendi adaylarını çıkaracaklar ve yarışa müstakil olarak katılacaklar.

AK PARTİ VE MHP UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İÇİN SON DURUM NE?

AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın işbirliği yapacağı iller açıklandı. 2024 yılının 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, bazı illerde tek aday bazı illerde de kendi adayıyla yarışacak.

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacak. İttifak yapacak iller arasında Uşak yer almadı. MHP’nin AK Parti’nin adayını destekleyeceği iller Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olarak açıklandı.

AK Parti ise 5 ilde MHP’nin adayını destekleyecek. Bu iller Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye olarak belirlendi. AK Parti ve MHP, 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime dahil olacak. Bu iller Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak belirlendi.

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için partilerin aday belirleme süreci tüm hızı ile devam ederken AK Parti Uşak adayını henüz resmi olarak ilan etmedi. CHP'de de aday adayları ilan edilirken adayını ilan eden İYİ Parti ise bu ismi Muhammet Gür olarak duyurmuştu.