Uşak Ulubey yerel seçim sonuçları 2024! Uşak Ulubey Belediye Başkanı kim oldu?

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sandıkların açılması ile beraber belli oldu. Açıklanan sonuçlara göre Uşak’ın Ulubey ilçesinde seçimi kazanan siyasi parti ile bu siyasi partinin adayı belirlendi. Uşak’ın Ulubey ilçesinde Belediye Başkanı kim oldu?
Uşak Ulubey yerel seçim sonuçları 2024! Uşak Ulubey Belediye Başkanı kim oldu?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye’de vatandaşlar sandık başına giderek oylarını kullandılar. Uşak’ın Ulubey ilçesinde de oy verme işlemi gün boyunca devam etti. YSK’nın belirlemiş olduğu oy verme saatleri içerisinde vatandaşlar oylarını vererek yeni dönemde belediye başkanı olarak görmek istedikleri kişiye oylarını verdiler. Oy verme işleminin ardından ise merakla seçim sonuçları beklenmeye başlandı.

ULUBEY’DE 10 ADAYLI SEÇİM YARIŞI

Uşak’ın Ulubey ilçesinde belediye başkanı olmak isteyen 10 aday seçimlere girdiler. Bu adayların içerisinde herhangi bir bağımız aday yer almadı. Toplamda 10 siyasi parti Uşak’ın Ulubey ilçesinde belediye başkan adayı çıkardı.

Ulubey Belediye Başkanı olarak görev yapan Veli Koçlu bu dönem de AK Parti’nin Ulubey Belediye Başkan Adayı olarak seçime girdi ve seçimin favorisi olarak gösteriliyordu. CHP ise 2019 yılında gösterdiği adayı değişerek seçimlere Selim Saka’yı aday olarak göstererek girdi. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde yarış AK Parti ile CHP arasında olmuş ve ipi AK Parti göğüslemişti.

SEÇİM SONUÇLARI RESMEN BELLİ OLDU!

Uşak Ulubey Belediye Başkanlığı için yapılan seçimlerde sandıkların kapanması ile beraber oy sayma işlemine geçildi. Seçmen sayısının az olmasından dolayı bu ilçede seçim sonuçları daha erken belli oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ulubey ilçesinde oy kullanama hakkı olan vatandaşların oylarının yüzde 51’ini alan AK Parti Ulubey Belediye Başkan Adayı Veli Koçlu yeniden seçilerek bir dönem daha Ulubey Belediye Başkanlığı görevinde bulunma hakkı elde etti. İkinci sırada olan CHP’nin adayının oy oranı ise yüzde 40’da kaldı.

MHP’nin adayı Yorum Eskici yüzde 4,60 oranında oy alırken, Yeniden Refah Partisi’nin oy oranı yüzde 1,59 oranında kaldı.