Uşak Karahallı seçim sonuçları 2024! Karahallı Belediye Başkanı kim oldu?

Seçim döneminde vatandaşlar il başkanları kadar ilçe başkanlarının da kim olduğunu merak ediyor. Karahallı vatandaşlar da bu noktada Karahallı Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? Sorusuna yanıt aramaya başladı.
Uşak Karahallı seçim sonuçları 2024! Karahallı Belediye Başkanı kim oldu?

2024 yerel seçimlerinde oy verme işlemi 17.00’de sona erdi. Oy verme işleminin sona ermesinin ardından sonuçlar için sayım işlemine başladı. Peki, Karahallı’da son durum ne? Karahallı yeni Belediye Başkanı kim?

Mevcut Belediye Başkanı Ali Topçu, partisi tarafından önümüzdeki 5 yıllık süreç için yeniden aday gösterilmişti. AK Parti mevcut Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ile birlikte 5 aday daha Karahallı için yarıştı.

KARAHALLI BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 2024

Belediye seçimleri için Karahallı’dan 6 parti aday çıkardı. İşte belediye başkanlığı için Karahallı’dan aday olan isimler ve partileri:

AK Parti: Ali Topçu

MHP: Şenol Çakır

CHP: Ramazan Karakaya

İYİ Parti: Yaşar Özkan

Yeniden Refah: Bayram Altun

Zafer Partisi: Hasan Utku Yılmaz

KARAHALLI BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN?

Belediye seçimlerinde vatandaşlar adayların hangi partiden olduğunu sorgulamaya başladı. Son olarak 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Karahallı Belediye Başkanı AK Parti’den Ali Topçu olarak seçilmişti. Oyların yüzde 59,22’sini alan Topçu 2019 seçimlerinde belediye başkanı seçildi.

2024 seçimleri için rakamlar gelmeye devam ediyor. Karahallı ilçesinde sandıkların yüzde 100'ü açıldı. AK Parti’nin adayı Ali Topçu yüzde 47,24 oranında oy alırken, CHP’nin adayı Ramazan Karakaya yüzde 48,43 oranında oy aldı. Bu sonuç ile CHP'nin adayı Ramazan Karakaya Karahallı Belediye Başkanı seçildi.

KARAHALLI BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN KARAKAYA KİM?

Ramazan Karakaya, 1958 yılında Uşak'ın Sivaslı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Karahallı ilçesinde tamamlayan Karakaya, Denizli Çivril Lisesinden mezun oldu. 1981'de memur olarak göreve başlayan Karakaya, 1983'te Karahallı Belediyesine geçerek çeşitli kademelerde uzun yıllar çalıştı. Karakaya, Karahallı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden 2023 yılında emekli oldu. Ramazan Karakaya, evli ve 1 çocuk babasıdır. 2024 yerel seçimleri ile Karahallı Belediye Başkanı oldu.