Uşak Eşme 2024 yerel seçim sonuçları! Uşak Eşme Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden?

Yerel seçimlerde saat 17.00 itibarıyla oy kullanma işlemi sona erdi. Oy kullanma işlemi bitti an görevliler hemen oyları saymaya başladı. Bu noktada Uşak halkı Eşme seçim sonuçlarını merak etmeye başladı. Uşak Eşme 2024 yerel seçim sonuçları burada!
Uşak Eşme 2024 yerel seçim sonuçları! Uşak Eşme Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden?

Sandıkların kapanması ve son oyların verilmesi ile birlikte seçmenler Uşak Eşme 2024 yerel seçim sonuçlarını araştırmaya başladı. Uşak Eşme Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? Araştırmaları da hız kazandı. Peki, Eşme Belediye Başkanı kim? İşte seçim sonuçlarına ilişkin merak edilen tüm detaylar..

UŞAK EŞME BELEDİYE BAŞKANI KİM?

Uşak ilinin Eşme ilçesinin mevcut Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin’dir. AK Partili Çetin, 2024 yerel seçimler için yeniden partisi tarafından aday gösterildi. MHP’nin de seçimler için ayrı aday çıkarması ile birlikte Eşme için toplamda 7 partinin adayı yarışa dahil oldu.

UŞAK EŞME BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Uşak’ın Eşme ili için 7 parti belediye başkan adayı gösterdi. İşte aday çıkaran partiler ve adayları:

AK Parti: Hacı Mustafa Çetin

MHP: İlhan Özkan

CHP: Yılmaz Tozan

Yeniden Refah: Ramiz Özdemir

Zafer Partisi: Osman Canbulat

Saadet: Uğur Tunaboylu

HÜDA PAR: Serap Demir

UŞAK EŞME BELEDİYE BAŞKANI KİM?

Uşak Eşme Belediye Başkanı için oy sayma işlemi tamamlandı. Çıkan sonuçlara göre CHP’nin adayı Yılmaz Tozan yüzde 57,86 oranında oy alırken, AK Parti’nin adayı Hacı Mustafa Çetin yüzde 39,69 oranında oy aldı. MHP’nin adayı İlhan Özkan yüzde 1,35 oranında ay alırken, Yeniden Refah’ın oy oranı yüzde 0,33 civarında oldu.

ekran-goruntusu-2024-03-31-154104-min.png

YILMAZ TOZAN KİM?

Yılmaz Tozan, 1973 yılında Uşak'ın Eşme ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini bu ilçede sürdürüp tamamlayan Tozan, eğitim hayatının ardından ticaret hayatına giriş yaptı. 2014'te CHP'den İl Genel Meclis Üyesi seçilen Tozan, 2019'daki yerel seçimlerinde CHP'den Eşme Belediye Başkan adayı oldu. Yılmaz Tozan, evli ve 1 çocuk babasıdır.