Uşak Belediye Başkanlığı yarışını Özkan Yalım kazandı!

2024 Mahalli İdarelere Genel Seçimleri yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara g’u öre CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım seçim yarışını kazanarak Uşak Belediye Başkanı oldu.
Uşak Belediye Başkanlığı yarışını Özkan Yalım kazandı!

Uşak Belediye Başkanlığı seçimleri için resmi olmayan sonuçlar belli oldu. Yapılan seçim neticesinde Uşak Belediyesi’nde değişiklik yaşandı. Seçimi kazanan CHP Uşak belediye Başkan Adayı Özkan Yalım yeni dönemde Uşak Belediye Başkanı oldu. Yeni dönemde Özkan Yalım Uşak Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

ÖZKAN YALIM SEÇİMİ KAZANDI

Uşak Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandıkların şu ana kadar yüzde 97,69’u açıldı. Bu oyların yüzde 40,89’unu alan CHP’nin adayı Özkan Yalım seçimden zaferle çıkan isim oldu. Özkan Yalım’ın en yakın rakibi ise yüzde 24,45 oranında oy alan AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın oldu. İYİ Parti’nin adayı olan Muhammet Gür ise yüzde 16,74 oranında oy alarak seçim yarışını üçüncü sırada tamamladı.

Seçim sonuçlarının belli olmaya başlaması ile beraber Uşak’taki CHP’liler büyük bir sevinç yaşadılar. Özkan Yalım ile seçim başarısını kutlamak isteyenler Türk bayrakları ile CHP İl Teşkilatının önünde toplandılar. Toplanan kalabalığa Uşak Belediye Başkanı seçilen Özkan Yalım destekleri için teşekkür etti.

ÖZKAN YALIM KİMDİR?

1969 yılında Uşak’ta doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Uşak’ta tamamlamıştır. CHP’de uzun yıllar siyaset yapmış ve 25., 26., 27. dönemlerde CHP Uşak Milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştır. İş hayatını yurt içinde ve yurt dışında sürdürmüş ve Uşak’ta iş yeri sahibidir. Uşak siyasetinin çok yakından tanıdığı bir isim olan Özkan Yalım 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Uşak Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babası olan Özkan Yalım Fransızca ve Bulgarca bilmektedir.