Son seçim anketi KONDA'dan! İmamoğlu mu yoksa Kurum mu?

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için KONDA’nın seçim anketi sonuçları açıklandı.
Son seçim anketi KONDA'dan! İmamoğlu mu yoksa Kurum mu?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye yerel seçimler için sandık başına gidecek. Bu seçimlerde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar seçilecek. Seçimin en kritik olduğu yer ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimin seçileceği en büyük merak konusu oluyor.

İMAMOĞLU VE KURUM YARIŞIYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok sayıda ise seçimlere aday olarak giriyor. Ancak bu seçimlerde yarış mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum arasında geçecek. Bu iki isimden birisinin seçilmesi beklenirken seçim sonuçları merak ediliyor.

ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimler araştırma şirketleri tarafından araştırılmaya başlandı. Buna dair seçim anketleri yapılırken sonuçlar kamuoyu ile paylaşılıyor. Son olarak Konda Araştırma tarafından bir seçim anketi yapıldı. Bu seçim anketinin sonuçları ise başta sosyal medya olmak zere farklı platformlarda tartışılmaya başlandı.

2-3 Mart tarihlerinde İstanbul’da 135 mahallede ve 2.489 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılan seçim anketinde dikkat çeken bir sonuç ortaya çıktı. Konda’nın anketine göre Ekrem İmamoğlu yüzde 38,2 oranında oy alırken Murat Kurum’un oy oranı yüzde 32,2 olarak açıklandı. Ankette kararsızlar yüzde 6, diğer adaylar ise yüzde 12,5 olarak çıktı.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 46,1, Murat Kurum’un ise oy oranı yüzde 38,8 olarak açıklandı. İki aday arasında Konda’nın anketine göre yüzde 8 oranında bir fark bulunuyor. Vatandaşın takdirinin Konda’nın anketi ile uyumlu olup olmadığı 31 Mart akşamı belli olacak.