Sivaslı yerel seçim sonuçları 2024! Uşak Sivaslı’da yeni belediye başkanı kimdir, kim oldu?

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları merak ediliyor. Uşak’ın ilçelerinde seçim sonuçları belli oldu. Sivaslı ilçesinde yeni belediye başkanı kim oldu, hangi siyasi parti yüzde kaç oy aldı?
Sivaslı yerel seçim sonuçları 2024! Uşak Sivaslı’da yeni belediye başkanı kimdir, kim oldu?

Türkiye’de belediye başkanlarının seçimi için vatandaşlar sandık başına gittiler. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için YSK’nın belirlemiş olduğu oy kullanma saatleri içerisinde vatandaşlar belediye başkanı olmasını istediği isimlerden yana oylarını kullandılar. Adayların vatandaşlarda kabul görüp görmediği ise seçim sonuçları ile ortaya çıkacak. Uşak’ın Sivaslı ilçesinde Sivaslı Belediye Başkanlığı için adaylar seçmenlerin kantarına sandık ile çıktılar.

SİVASLI İLÇESİNDE HANGİ SİYASİ PARTİLER HANGİ ADAYLARLA SEÇİME GİRDİLER?

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde siyasi partiler belirledikleri adaylar ile seçim yarışına girdiler. Buna göre AK Parti Bahri Azatçam ile, CHP Nurettin Kozaklı ile, İYİ Parti Recep Özkan ile, Yeniden Refah Partisi Hüseyin Erdem ile, Zafer Partisi Nevzat Demiratan ile, BTP hasan Kazan ile, HÜDAPAR Enver Adanır ile, MHP Ali Çetin ile, Saadet Partisi Özkan Oskay ile Sivaslı Belediye Başkanlığına girdiler.

2019’DA CHP ADAYI KAZANMIŞTI!

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Sivaslı ilçesinde seçimleri CHP kazanmıştı. Buna göre Hürriyet Şafak yüzde 51,27 oranında oy ile Sivaslı Belediye Başkanı olmuştu. 2024 seçimlerinde ise Hürriyet Şafak partisi tarafından aday gösterilmedi. CHP Sivaslı Belediye Başkan Adayı olarak Nurettin Kozaklı’yı belirledi. Bu değişikliğin seçmen nazarında nasıl değerlendirileceği seçim sonuçlarında ortaya çıkacak.

SİVASLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Oy verme işleminin ardından geçilen oy sayım işlemleri ile beraber Sivaslı Belediye Başkanlığı yarışında ipi kimin göğüslediği de belli oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre sandıkların yüzde 100'ü açıldı. AK Parti’nin adayı Bahri Azatçam yüzde 52,14 oy olarak ilk sırada yerini alırken CHP’nin adayı Nurettin Kozaklı yüzde 45,82 oranında oy aldı.

MHP’nin adayı Ali Çetin yüzde 0,46 oranında oy alırken, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 0,69 seviyesinde kaldı.