Seçimlerden önce SON DAKİKA kararı TAMAMEN YASAKLANDI hepsi toplatılacak

31 Mart yerel seçimleri için süre daralırken son dakika yasak kararı açıklandı. İşler kontrolden çıktı denilerek yapılan açıklama büyük yankı uyandırdı.
Seçimlerden önce SON DAKİKA kararı TAMAMEN YASAKLANDI hepsi toplatılacak

Seçimlerden önce SON DAKİKA kararı TAMAMEN YASAKLANDI hepsi toplatılacak - Türkiye 31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru hızla ilerlemeye devam ederken adaylar arasındaki rekabette artmıştı. Pek çok belediyede son anket sonuçlarının son derece yakın gelmesi de rekabeti arttırırken yaşanan rekabet seçim afişleri savaşı yaşanmasına neden olmuştu.

Adaylar kendilerini seçmene göstermek için seçim afişlerini her yere asmaya başlayınca büyük bir görüntü kirlliği ortaya çıkarmıştı. Bazı bölgelerde adayların üst üste afiş asması ya da asılan diğer adayın afişlerinin inidrilmesi gibi şikayetlerde meydana gelirken konu hakkında bir son dakika yasak kararı açıklandı.

ADANA'DA SEÇİM AFİSİ ASMAK YASAKLANDI!

Adana’da Seçim Kurulu kararı ile kentin birçok kavşağına, bulvarına ve aydınlatma direklerine asılan 'seçim afişleri' parti ayırt etmeksizin toparlatıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, asılan afişler için “Bu iş kontrolden çıkmış durumda” dedi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde belediye başkan adayları ve muhtar adayları, Adana’da yasaklı yerlere bile seçim afişi asarak hem görüntülü kirliği oluşmasına neden oldu hem de trafiği tehlikeye düşürdü. Kentteki hemen hemen tüm kavşaklarına, bulvarlarına ve aydınlatma direklerine partiler ve muhtar adayları afiş astırdı. Yasal noktaların dışarısına asılan afişler seçim kurulu kararı ile toplatıldı.

yasak-karari-secim.jpg

İşlerin artık kontrolden çıkmaya başladığını belirten Vali Köşger başka şehirlerde bu kadar yaygın bir afiş çalışması olmadığını belirterek asılan afişler nedeniyle ölümlü bir trafik kazası da meydana geldiğini belirterek "Adana'da artık afiş asma işi kontrolden çıkmış durumda. Yasalar aslında seçime 30 gün süre kalana kadar serbest propaganda döneminde nereye, kaç tane afis asılacağını belirlemiş durumda. Bu kuralın dışına çıkılması hukuken yasak" diyerek tüm ilçe seçim kurulları tarafından alınan ortak karar doğrultusunda artık afiş asma yasağı uygulanacağını duyurdu.