Seçim sonrası KABİNE REVİZYONU! İşte kabine-değişikliği SON DAKİKA kulis listesi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından büyük bir yenilgiye uğrayan AK Parti ilk kez CHP'nin gerisine düşerek seçimlerde 2. parti konumuna düşmüştü. Kabine değişikliği kulis son dakika haberi gündeme bomba gibi düştü.
Seçim sonrası KABİNE REVİZYONU! İşte kabine-değişikliği SON DAKİKA kulis listesi

Seçim sonrası KABİNE REVİZYONU! İşte kabine-değişikliği SON DAKİKA kulis listesi - Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde bir kere daha birinci parti olarak çıkan AK Parti hem meclis çoğunluğunu ele geçirmiş, hem de Recep Tayyip Erdoğan bir kere daha Cumhurbaşkanı olarak seçilme başarısını göstermişti.

Yapılan genel seçimlerin ardından yerel seçim süreci başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk günden yerel seçim hazırlıkları talimatı vermiş, AK Parti'nin seçim süreci erken başlamıştı. Seçime AK Parti daha avantajlı başlarken CHP'de kurultay savaşları yaşanmış, belediye başkan adayları seçim süreci de son derece sancılı geçmiş, pek çok isim karşı karşıya gelmiş, toplumsal tepkiler oluşmuştu.

AK PARTİ'DE SEÇİM FATURASI KABİNEYE KESİLDİ! KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI?

AK Parti yönetimine göre yenilginin birkaç değil, bölgelerin, illerin, ilçelerin durumuna göre “çoklu” nedenleri var. Bu nedenle MYK’da, seçim yenilgisinin kurulacak komisyonlar tarafından detaylı analiz edilmesi kararı alındı. Erdoğan salı günkü MYK toplantısında, seçim yenilgisinde, genel merkez yönetimi, teşkilatlar ve adayların da payı bulunduğu değerlendirmesi yapmıştı.

Erdoğan’ın bu sözleriyle parti yönetimi ve teşkilatlarda değişime gideceği mesajı verdiği, bu değişikliğin kabineye de uzanabileceği öngörülüyor. Ancak bazı parti kurmayları, Erdoğan’ın bu değişiklik için acele etmeyeceği, komisyonların seçim analizlerine ilişkin raporuna göre hareket edeceği tahminini dile getiriyor. Kulislerde, MYK’da değiştirilecek isimlerin başında ise Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz gösteriliyor. Ancak bazı parti yöneticilerinin ise bu süreci beklemeyip, “görevden aflarını” istemelerinin de sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Kabine değişikliği konusunda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek rapora göre hareket edeceği belirtilirken seçim bölgesinde aktif olarak yer almayan bakanların üzerinin çizileceği ifade edildi. İsmi geçen bakanlar kadar yerine gelecek olan yeni bakanlar da Ankara kulislerinde dillendirilmeye başlandı.