Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi!

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında partiden ihraç edilmesine dair karar verildi. Ümit Dikbayır kısa bir süre öncesinde ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.
Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi!

İYİ Parti içerisinde kazan kaynamaya devam ediyor. CHP ile ittifak yapılmayışına tepki gösteren İYİ Partili bazı etkili isimler parti içi muhalefetin fitilini uzun bir süredir ateşlemişlerdi. Bu isimler arasında İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da vardı. Ümit Dikbayır kısa bir süre öncesinde ağır ithamlarla beraber ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. İYİ Parti Disiplin Kurulu bugün aldığı karar ile Ümit Dikbayır’ı partiden ihraç etti.

İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada Ümit Dikbayır’ın partiden ihracının gerekçesinin “Basın aracılığıyla İYİ Parti’yi yıpratmak” olduğu belirtildi.

Alınan ihraç kararı ile alakalı olarak İYİ Parti’nin detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in şahsi banka hesaplarının Ümit Dikbayır tarafından inceletildiği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Ümit Dikbayır bu iddiayı reddetti. Ancak daha sonra Ümit Dikbayır yaptığı açıklamalarda milletvekillerinden 1 Milyon TL para istendiğini, seçim sürecinde Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in parti içindeki kendi ekibine çantalarla 200’er Bin TL para dağıttığını ifade etmişti.

Öte yandan Ümit Dikbayır, Meral Akşener’in şahsi hesaplarını inceletmediğini de söyleyerek kendisini savunmuştu.

Ümit Dikbayır hakkında alınan ihraç kararının ardından kısa bir açıklama yaparak, “3 maddeden beni ihraç edilmem için Disiplin Kurulu’na sevk etmişlerdi. Disiplin Kurulu bu iki maddeyi kabul etmedi ve işlem de yapmadı. Sadece partiyi basında yıpratmaktan dolayı ihraç edilmişim. Hakkımda taciz iddiaları da ortaya atıldı ve bu da asılsız çıktı. Perşembe günü tüm detayları TBMM’de yapacağım basın toplantısı ile açıklayacağım.” dedi.