Resmi Gazete’de ACİL duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi GÖREVDEN ALDI

6 Ocak Resmi Gazete kararları gece yarısı yayımlanıp yürürlüğe girdi. Aktarılan son habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimden önce o ismi görevden aldı. İşte Resmi Gazete kararları ve detaylar..
Resmi Gazete’de ACİL duyuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi GÖREVDEN ALDI

Resmi Gazete her gün resmigazete.gov adresi üzerinden yayımlanıyor. Gece saatlerinde yayımlanan kararla birlikte Cumhurbaşkanı ataması kararlarının yürürlüğe girdiği görüldü.

6 OCAK RESMİ GAZETE KARARLARI

06 Ocak tarihli ve 3241 sayılı Resmi Gazete kararları genel olarak şu şekilde:

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

MİLLETLERARASI ANDLAŞMALAR

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kosova Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8063)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kongo Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Alanında İşbirliği Anlaşmasının İlişik Notalarla Birlikte Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8064)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Bitki Koruma ve Bitki Karantinası Alanında İş Birliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8065)

–– Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu Arasında (Interreg VI-A) IPA Türkiye-Bulgaristan Programına İlişkin Finansman Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8066)

ATAMA KARARLARI

–– Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2024/1, 2, 3)

YÖNETMELİK

–– Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

GENELGE

–– Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile İlgili 2024/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

GÖREVDEN ALINDI

Yayımlanan kararlar içerisinde Atama Kararları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Yavuz Selim Kıran atanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Abdulkadir Polat getirildi. Bunun dışında Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek görevden alınırken, yerine Prof. Dr. Semih Ekercin atandı.