Meral Akşener ittifaksız seçim istemeyenlere istifa resti çekti!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti içinden ittifaksız seçime girilmesine dair eleştirilere istifa resti çekerek yanıt verdiği iddia edildi.
Meral Akşener ittifaksız seçim istemeyenlere istifa resti çekti!

İYİ Parti’de yerel seçimlere ittifaksız girilmesine dair parti kararı alınması parti içinde rahatsızlık yaratmıştı. CHP’li belediyeler ile iyi ilişkiler içerisinde olan partililer tercihlerini CHP’den yana kullanarak İYİ Parti’den istifa etmiştiler. İstifa edenler arasında İYİ Parti’nin önde gelen isimleri de yer alıyordu.

İTTİFAKSIZ SEÇİM KARARI TARTIŞILIYOR

İYİ Parti yerel seçimlerde adaylarını teker teker açıklamaya devam ediyor. Ankara ve İstanbul adayları ise bu ay içerisinde açıklanacak. Ancak halen parti içinde ittifaksız bir şekilde yerel seçimlere girilmesi eleştiri konusu oluyor. Son yapılan Genel İstişare Kurulu (GİK) toplantısında da bu konu gündeme geldi.

AKŞENER SESSİZ KALMADI

İddialara göre bazı GİK üyeleri ittifaksız bir şekilde seçime girilmesini eleştirdiler. Yapılan bu eleştiriler karşısında sessiz kalmayan Genel Başkan Meral Akşener’in ise istifa resti çektiği iddia edildi.

İSTİFA RESTİ ÇEKTİ!

Siyasette alınan her kararın bir bedeli olduğunu belirten Meral Akşener kişisel olarak bu bedeli ödemeye hazır olduğunu GİK üyelerine belirtti. İYİ Parti’ye dışarıdan operasyon çekilmesine izin vermeyeceğini söyleyen Meral Akşener’in yerel seçimlerde 14 Mayıs seçimlerinden daha az oy alınması halinde derhal istifa ederek bunun bedelini ödeyeceğini taahhüt ettiği iddia edildi.

İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul’da aday çıkarması durumunda seçim denklemleri yeniden kurulacak. Bir önceki seçimde CHP adayları İYİ Parti’nin destekleri ile seçimi bu illerde kazanmışlardı. Şimdi ise İYİ Parti’nin üçüncü bir yol olarak seçmenlerin karşısına kendi adayları ile çıkacak olması hem Cumhur İttifakı’nda hem de Millet İttifakı’nda farklı hesapların yapılmasına neden olacak.