Manisalılar sandık başında oy verme işlemleri başladı

Mahalli idareler seçimi için Türkiye sandık başına giderken Manisa'da da oy verme işlemleri 08:00 itibari ile başladı.
Manisalılar sandık başında oy verme işlemleri başladı

2023 senesinde genel seçimler için sandık başına giden vatandaşlar bu sefer yerel seçimler için sandık başına gitti. Mahalli İdareler Seçimi için oy verme işlemleri 08:00 itibari ile tüm Türkiye'de başlarken Manisalılar da Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye bakanı, ilçe belediye meclis üyesi ve muhtarları belirlemek üzere 4 oy kullanmak üzere sandıklardaki yerini aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de memleketi olan ve oy kullanacağı Manisa'da 3 bin 832 sandık kuruldu. Kurulan 3 bin 832 sandıkta oy verecek toplam Manisalı seçmen sayısı ise 113 bin 141 kişi olarak açıklandı. Oy verme işlemi saat 17:00 itibari ile sona erecek.

MANİSA'DA KAÇ SEÇMEN VAR, KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

Manisalılar mahalli idareler seçimleri için sandık başına gitmeye başladı. 08.00'da başlayan oy verme işleminde Manisalılar büyükşehir, ilçe belediyesi, ilçe belediyesi meclis üyeliği ve muhtarlık olmak üzere 4 oy kullanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de memleketi ve oy kullanacağı il olan Manisa'da 3 bin 832 sandıkta 1 milyon 113 bin 141 seçmen oy kullanacak.

oy-verme-1.jpg

Oy kullanacak vatandaşlar oy kullanma işleminin başlamasıyla birlikte sandık başına giderken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay da Manisa'da oy kullanacak isimler arasında yer alıyor.

Manisa'da bu sabah 08:00 itibari ile başlayan oy verme işlemleri saat 17:00 itibari ile sona erecek. Ardından gözler YSK'ya çevrilecek ve yapılacak olan oy sayımı sonrasında kazanan isimler belirlenecek...