Kütahya'da 602 oy farkla kaybeden MHP seçimin iptalini istedi!

Türkiye’de seçimlere itirazlar yapılmaya devam ediliyor. Kütahya Belediye Başkanlığı için MHP seçimlerin iptali ve oyların yeniden sayımı için başvuru yaptı.
Kütahya'da 602 oy farkla kaybeden MHP seçimin iptalini istedi!

Kütahya Belediye Başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı Eyüp Kahveci seçimleri kazandı. En yakın rakibi ile arasında 602 oy fark olan Eyüp Kahveci seçim zaferin yaşarken MHP kanadı ise Kütahya’da seçimin iptal edilmesini istiyor.

Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Alim Işık seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini açıkladı. İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulunan MHP seçimlerin iptal edilmesini talep etti.

SEÇİM İPTALİ BAŞVURUSU

Milliyetçi Hareket Partisi, (MHP) CHP adayı Eyüp Kahveci'nin kesin olmayan sonuçlarına göre 602 oy farkla seçimi kazanmasının ardından, 'Seçiminin iptali ve oyların yeniden sayımı' için İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

GEREKLİ BİLGİ VE BELGELERİ SUNDUK

MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, "Bir çok gerekçe ve usulsüzlük nedeniyle öncelikle seçimin iptal edilmesini istiyoruz. Gerekli bilgi ve belgeleri İlçe Seçim Kurulu'na sunduk. Süreci takip ediyoruz" dedi.

Kütahya'da, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'li belediye başkan adayı Eyüp Kahveci, en yakın rakibi MHP'li belediye başkanı ve adayı Alim Işık'a 602 oy farkıyla geçerek seçimlerin galibi olmuştu.

İlçe Seçim Kurulu’nun yapılan başvuruya ve ortaya konulan itiraza dair vereceği karar beklenmeye başlandı. Kütahya Belediye Başkanlığı seçimleri bu kararın ardından kesinleşecek veya iptal edilecek.