Kütahya Simav'da tüm Türkiye'ye örnek olacak organizasyon

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Türkiye'de tansiyon her geçen gün biraz daha yükselirken Simav'da tüm Türkiye'ye örnek olacak bir organizasyona imza atıldı.
Kütahya Simav'da tüm Türkiye'ye örnek olacak organizasyon

Tüm siyasi partilerde 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimin telaşı başlarken adaylar arasındaki gerilimlerde artmaya başlamıştı. Siyasiler arasında yaşanan gerilimlere en iyi yanıt Simav'dan geldi.

Kütahya Simav'da Türkiye'ye örnek olacak başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. Türkiye genelinde tüm siyasi partiler 31 Mart 2024 Yel Yönetimler seçimlerine hazırlanırken siyasi Partiler birbirleri ile yarışır iken ve birleri hakkında konuşurken Simav İlçesindeki tüm siyasi Parti İlçe Başkanları ve Belediye Başkan adayları Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yareninin konuğu oldu.

KÜTAHYA SİMAV'DA TÜM ADAYLAR BİR ARAYA GELDİ!

Simav’ın sürdürülen geleneklerinden birisi olması yanı sıra UNESCO’nun, dünya üzerinde yaşatılan kültür varlıkları listesine dahil ettiği Yarencilik geleneği, Simav’da bir ilkin yaşanmasına neden oldu. 31 Mart yerel seçimleri için bir yarış içinde bulunan ilçedeki siyasi partilerin İlçe başkan ve belediye başkanı adayları Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yaren ekibinin sezon açılışı gününe özel konuğu oldular.

simav-2.jpg

Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti Simav İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Belediye Başkanı Adayı Ahmet Kulat, CHP Belediye Başkanı Adayı Bünyamin Kısa, MHP İlçe Belediye Başkanı Adayı Kübra Tekel Aktulun, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı İskender Özdağ ve partinin yöneticilerinden Kemal Kamer, BBP Belediye Başkan Adayı Hasan Basri İnan, partinin ilçe başkanı Gökhan İyiyapıcı, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mustafa Baki, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Muhammed Zahit Girgin, konuk oldukları Yaren evinde hem kendilerini tüm yaren üyelerine tanıtma fırsatını yakaladılar hem de yeni dönemin Yaren topluluğuna hayırlı olması temennisinde bulundular.

simav-3.jpg

Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yaren ekibinin sezon açılışında bir konuşma yapan Simav Sarı ve Mor Zeybekler Yarenbaşısı Rıza Mert, “2024 sezonunun ilk yaren açılışı ve yemin töreninin olduğu bir akşamda davetimizi kırmayarak, siyaseti kapımızda bırakıp bizlere kendilerini tanıtan başkanlara ve başkan adaylarına Yarenim adına teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

simav-4.jpg

Yarencilik geleneğinin en önemli kuralının Yarende siyaset yapmanın yasak olduğuna dikkat çeken Mert ise Sarı ve Mor yarenler olarak seçime katılan tüm adaylara başarı dileklerini sundu.