Kütahya seçim sonuçları için YSK son kararını açıkladı! Oylar yeniden sayılacak

Seçim sonuçlarının en çok tartışıldığı illerin başında yer alan Kütahya'da geçersiz oyların sayılması konusunda son kararı YSK açıkladı.
Kütahya seçim sonuçları için YSK son kararını açıkladı! Oylar yeniden sayılacak

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından partilerin itiraz süreçleri tüm hızı ile devam ederken seçim sonuçlarına en çok itiraz edilen illerin başında Kütahya yer almıştı. Kütahya'da hem MHP hem de AK Parti tarafından çok sayıda itiraz yapılırken konu hakkında son kararı YSK verdi.

Seçim sonrasında Kütahya Merkez Belediye Başkanlığı seçiminde MHP seçimin iptali ve tüm oyların yeniden sayılmasına yönelik talepte bulundu. AK Parti'nin ise 125 sandıkta geçersiz oyların sayılmasını istedi ve ilçe seçim MHP’yi reddetti. AK Parti’nin 125 sandıkta geçersiz oyların sayımı itirazını kabul etti.

KÜTAHYA'DA GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILACAK!

İl Seçim Kurulu MHP’nin ve AKP’nin taleplerini kabul ederek 549 sandıktaki tüm geçersiz oyların sayımına kabul kararını verdi. Sayımın bugün saat 14.00'da başlayacağı belirtildi. Kütahya'daki 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı Eyüp Kahveci yüzde 29,25 oranla 40 bin 712 oyla birinci, MHP adayı Alim Işık 29,25 oranla 40 bin 110 oy ile ikinci ve AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu da yüzde 27,71 oranla 37 bin 992 oyla üçüncü olmuştu.

Kütahya İl Seçim Kurulu’nun aldığı ve CHP'nin itirazıyla YSK'ya taşınan 'geçersiz oyların yeniden sayılması' kararının iptal talebi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tarafından reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu CHP tarafından yapılan geçersiz oyların yeniden sayılması kararının iptal talebini reddetti. Böylelikle gerçersiz oyların yeniden sayılacağı açıklandı.