Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap CHP'den istifa edip Saadet Partisi'ne geçti

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap partisinden istifa ederek Saadet Partisi’ne geçti.
Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap CHP'den istifa edip Saadet Partisi'ne geçti

TBMM’de ilginç bir milletvekili transferi daha yapıldı. CHP’den Kütahya Milletvekili olarak seçilen bu görevini sürdürmekte olan Ali Fazıl Kasap bugün partisinden istifa etti. Herkesi şok eden bu istifanın gerekçesi ise kısa bir süre içerisinde anlaşıldı. Ali Fazıl Kasap partisi CHP ile bir ayrılığa düştüğü için istifa etmedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı sırada fenalaşarak bayılan ve ardından hastaneye kaldırıldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’den dolayı bu partinin milletvekili sayısı düşmüştü. Saadet Partisi ile DEVA Partisi geçtiğimiz aylarda TBMM’de ortak bir grup kurmuşlardı. TBMM’de grup kurabilmek için en az 20 milletvekiline ihtiyaç bulunuyor. Hasan Bitmez’in vefatı ile Saadet Partisi milletvekili sayısı 19’a düşünce yeniden 20 olması için CHP’den transfer yapıldı. Bundan dolayı Ali Fazıl Kasap CHP’den Saadet Partisi’ne geçti.

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek, Saadet Partisi’ne (SP) geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın CHP’den istifa ettiğini ve Saadet Partisi’ne geçtiğini açıkladı.

Saadet Partisi yeniden grup kurabilecek

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kürsü konuşmasından sonra fenalaşmış ve hayatını kaybetmişti. Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından 19 milletvekiline düşen milletvekili sayısı sonrası Saadet Partisi'nin grubu düşmüştü. Kasap'ın Saadet Partisi'ne geçmesiyle birlikte Saadet Partisi'nin meclisteki koltuk sayısı yeniden 20 oldu. Bu sayede Saadet Partisi yeniden grup kurabilecek.