Kabine revizyonu öncesi BÜROKRASİ DEPREMİ! 5 Nisan tarihli Atama Kararnamesi Erdoğan tarafından imzalandı

Seçim yenilgisi sonrası beklenen kabine revizyonu öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çok sayıda bürokratik atama yapıldı. İşte 5 Nisan tarihli atama kararnamesi ve kararları...
Kabine revizyonu öncesi BÜROKRASİ DEPREMİ! 5 Nisan tarihli Atama Kararnamesi Erdoğan tarafından imzalandı

Kabine revizyonu öncesi BÜROKRASİ DEPREMİ! 5 Nisan tarihli Atama Kararnamesi Erdoğan tarafından imzalandı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2024/82, 83, 84, 85, 86, 87) 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti büyük bir yenilgiye uğramış, çok sayıda büyükşehri kaybederken ilk defa CHP'nin ardında kalmış ve seçimi 2. parti olarak tamamlamıştı. Seçimlerde yaşanan büyük yenilgi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğine gideceği ilan edilmişti. Kabine revizyonu öncesi bürokrasi depremi yaşandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FLAŞ ATAMA KARARLARI!

Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Malatya İl Müftülüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ramazan DOLU atanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan;

- Osmaniye İl Müdürlüğüne Tolga NACAR,

- Trabzon İl Müdürlüğüne Hüseyin MOLLAOGLU, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince atanmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliklerine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince ekli listede yer alan İş Müfettişleri atanmıştır.

liste-1.jpg

liste-2.jpg

liste-3.jpg

liste-4.jpg

5 NİSAN 2024 YENİ ATANAN BÜYÜKELÇİLER KİMLER, BÜYÜKELÇİ ATAMA KARARNAMESİ YENİ BÜYÜKELÇİ KİM OLDU?

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince;

- Gine Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Güney ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Rifat Cem ÖRNEKOL,

- Şili Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet İhsan KIZILTAN,

- Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Doğu Asya Genel Müdür Yardımcısı Korhan KEMİK,

- Guatemala Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Beliz CELASİN RENDE,

- Bulgaristan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Uluslararası Hukuk İçtihatları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sait UYANIK,

- Kosta Rika Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Naciye Gökçen KAYA,

- Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Semih Lütfü TURGUT,

- Ekvator Ginesi Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Ahmet ERGİN, atanmıştır.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince;

- Amerika Birleşik Devletleri Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Sedat ÖNAL,

- Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet YILDIZ, atanmıştır.

bolge-udurlu.jpg

DSİ GENEL MÜDÜRLERİ! YENİ ATANAN DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATAMA KARARLARI KİMLER?

Söz konusu karar kapsamında çok sayıda bölge müdürlüğü için atamalar da yapılırken bazı isimler de görevinden alındı. Söz konusu atama kararları 5 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.