İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Gür'den seçim vaadi Kentsel Dönüşüm Master Planı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Uşak'ta adaylar arasında yarış hızlanırken İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür Aybey, Elmalıdere, Bozkurt Mahallesi için yeni seçim vaatlerini açıkladı.
İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Gür'den seçim vaadi Kentsel Dönüşüm Master Planı

Bu sene seçimlere müstakil girme kararı alan İYİ Parti, Uşak Belediye Başkanlığı için Muhammet Gür'ü aday göstermişti. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi başkan adaylarının seçim yarışı hızlanırken İYİ Parti adayı Gür yeni seçim vaatlerini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Uşak Aybey Mahallesi Eybek Tepesi üzerinden çekmiş olduğu videoyu paylaşan Gür, Uşaklılara önümüzdeki 50 seneyi planlama sözü verirken burada yaşanan sorunlara dikkat çekerek çözüm önerilerini sundu. Uşak'ın Kuzey bölgesini kentsel dönüşüm projeleri ile kalkındırma sözü veren Gür, bunu nasıl yapacağını maddeler halinde açıkladı.

UŞAK'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM NASIL GERÇEKLEŞECEK?

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammed Gür söz konusu bölgeden çekmiş olduğu videoda "Sevgili Uşaklılar bugün size Aybey Mahallesi'nin Eybek tepesinden sesleniyorum. Bir tarafım Elmalıdere, bir tarafım Bozkurt Mahallesi. Hemen hemen bu iki mahallenin ortasına gelen bir alandayım. Uşak'ımızın belkide en güzel manzarasına sahip bu alan. Bu bölge halkına çok sayıda vaatte bulunulmuş ancak hayata geçirilmemişti. Gerçek çözümün, bu mahallerin değerinin arttırılması için şehir master planımızı devreye alacağız." diyerek bu bölge için özel bir master planı hazırladıklarını ifade etti.

Uşak'ın önümüzdeki dönemlerini planlayacakların belirten Gür "Uşak'ımızın gelecek 50, 100 yılını sizlerle beraber planlayıp, Uşak'ımızın bu alanının da değer kazanması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışacağız. Bu mahallelerimiz için doğa alanları, park alanları, kreş ve okullarımızın yapılmasının planlamasını yapacağız. Peki, bunu neyle yapacağız? Öncelikle kamu kuruluşlarının ve kamu yatırımlarının şu görmüş olduğu kuzeydeki 40 metrekarelik yol bölgesine serpeştireceğiz. Uşak'ta ki bina envanterini hızla çıkaracağız. Depreme dayanıksız olan binaları hızla yenileyeceğiz ve yeni yapılacak olan kamu binalarını bu alanlara inşa ederek cazibesini arttıracağız.

Bu mahallelerde ki düzensiz, kötü binaları hızla kentsel dönüşüme sokacağız" diyerek bölgeyi kentsel dönüşüm projeleri ile ihya edeceklerini ve kalkındıracaklarını ifade etti.