İstanbul seçim anket sonuçları açıklandı! İmamoğlu ve Kurum yarışında o isim önde

Türkiye yerel seçimlere adım adım yaklaşıyor. 31 Mart yerel seçimler öncesinde seçim anket sonuçlar araştırma konusu olmaya devam ediyor. İstanbul seçim anket sonuçları açıklandı. Sonuçlar göre o ismin önde olduğu belirtildi. İşte detaylar..
İstanbul seçim anket sonuçları açıklandı! İmamoğlu ve Kurum yarışında o isim önde

İstanbul seçim anket sonuçları paylaşıldı. Seçim anketlerinde hangi ismin önde olduğu merak konusu oldu. Sonar Araştırma ve Optimar Araştırma İstanbul anket sonuçları açıklandı. İstanbul’da ön ğlana çıkan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu’nun nasıl bir sonuç çıkaracağı merak konusu oldu.

İstanbul anket sonuçları son dönemlerde arama motorlarında sıkça araştırma konusu olmaya devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerde İstanbul’da AK Parti Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum ve CHP Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ne kadar oy alacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, anket sonuçlarında son durum ne?

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala anketlerdeki veriler dikkat çekmeye devam ediyor. Konuya ilişkin Sonar Araştırma kurucusu Hakan Bayrakçı, yaptığı açıklamasında İBB seçimleri sonrasında anket sonuçları hakkında CNN Türk’e önemli açıklamalarda bulunarak, “O kadar ilginç ki bırakın yüzdeyi 4500 kişiyle mi yapıyorsunuz anketi 1231 kişi birini söylemiş,1221 kişi birini söylemiş." dedi.

“İMAMOĞLU ÖNCELİĞİ ÇIKMIŞ GİBİ”

Anket sonuçlarına ilişkin Ahmet Hakan’ın ''Hissiyata dayalı, gözleme dayalı, hala aynı mı?'' sorusuna Bayrakçı, şu yanıtı verdi:

''Şimdi yapıyorum. Netleştireceğim. Hissiyat ve sonuçlarını iyi kötü doğru bulduğum, güvendiğim 5-6 tane farklı araştırmanın da topladığım duyumlarına göre söyleyebilirim. Kendi gözlerime göre; ilçe bazlı çalışmalardan ile uyarladığım şeyle söyleyebilirim. Kafa kafaya durum devam ediyor ama yine son 10-15 gün içerisinde birkaç puanlık İmamoğlu önceliği çıkmış gibi. Bu ankette kafa kafaya da çıkabilir. Kıl payı Kurum da İmamoğlu da çıkabilir. Olay toplam 2.5-3 puanın içinde”

Bunun yanı sıra Optimar Araştırma sonuçları için de Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki makasın kapanmaya başladığını ifade etti. İlk sonuçlarda İmamoğlu’nun önde olduğunu ancak Kurum’un makası kapatmaya başladığı belirtildi.