İstanbul bıçak sırtı! Yerel seçim anketi 2024 sonuçları açıklandı Kurum mu İmamoğlu mu kazanır?

Türkiye Mart ayında yapılacak olan yerel seçime kilitlenirken İstanbul belediye başkan adayları 2024 isimlerinin kesinleşmesi ile yarış kızıştı. Bugün seçim olsa İstanbul'u kim hangi parti kazanır?
İstanbul bıçak sırtı! Yerel seçim anketi 2024 sonuçları açıklandı Kurum mu İmamoğlu mu kazanır?

İstanbul bıçak sırtı! Yerel seçim anketi 2024 sonuçları açıklandı Kurum mu İmamoğlu mu kazanır? Türkiye'de yapılacak olan yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihi belirlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan aday tanıtım toplantısı ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Murat Kurum açıklanmıştı.

Son dakikalara kadar farklı adayların isimlerinin de gündemde yer aldığı İBB Ak Parti adayı olarak Murat Kurum'un adının belirlenmesinin ardından seçim anketleri de merak konusu olmuştu. İstanbul'da seçimin son derece çekişmeli geçmesi beklenirken İYİ Parti'nin de İstanbul'da kendi adayı ile seçime katılacağının açıklanması ile ittifakta dengeler değişmişti.

SONAR YEREL SEÇİM ANKETİ 2024

İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olmak için partiler büyük bir rekabete girişmeye hazırlanırken büyük yarışın AK Parti ile CHP adayları arasında geçmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul'da adayın mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu olacağını duyururken AK Parti İstanbul adayı ise Murat Kurum olmuştu.

Sonar Araştırma geçen ay “Yerel seçimden sonra kimi İBB Başkanı görmek istersiniz?” diye açık uçlu sordu. Bu ankete katılanların yüzde 31’i Ekrem İmamoğlu’nu, yüzde 6.7’si ise Murat Kurum’u destekleyeceğini söyledi.

sonra.jpg

ORC ARAŞTIRMA İSTANBUL 2024 YEREL SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI! BUGÜN SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmalarında ise "-İstanbullu’ların Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri

• Ekrem İmamoğlu %40,8

• Cumhur İttifakı (Ak Parti Adayı) %40,2

• Kararsızım Adaylara Bağlı %19,0" sonuçları çıkmıştı.

Murat Kurum'un adının kesinleşmesinin ardından yapılacak olan yeni anket sonuçları yakından takip edilmeye devam edilecek.