Denizli Çevre Yolu açıldı ilk geçişi TOOG ile Başkan Zolan yaptı

Denizli'de ulaşımı büyük oranda rahatlatacak projeler arasında gösterilen Denizli Çevre Yolu düzenlenen törenle hizmete alındı. Yolu ilk kullanan isim ise Başkan Zolan oldu.
Denizli Çevre Yolu açıldı ilk geçişi TOOG ile Başkan Zolan yaptı

Son dönemde artan nüfusu ve araç sayısı nedeniyle trafik yoğunluğu artış gösteren Denizli'de trafiği rahatlatacak olan yeni projeler devreye alınmaya devam ederken bunlardan biride Denizli Çevre Yolu olarak öne çıkmıştı. Denizli'nin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen yol aynı zamanda Denizli'ye alternatif bir ulaşım yolu olması açısından da büyük önem taşıyordu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir törenle hizmete alınan yolu ilk kullanan isim ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan oldu. Zolan "Vatandaşlarımız bize inandı, güvendi, ‘bunlar yapıyorsa güzel işler yapıyor’ diyerek sabretti. Bu yürüyüşte yanımızda sapasağlam durdukları için tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DENİZLİ ÇEVRE YOLU ULAŞIMA AÇILDI!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayacak alternatif yeni çevre yolunu törenle hizmete aldı. Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi’den başlayarak yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki yolu Akhan Mahallesi’ne, oradan da Ankara yoluna bağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık’tan başlayarak Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı çevresinden, Kayıhan, Hürriyet ve Bağbaşı Mahallesi’ne, buradan ise Antalya yoluna bağladı.

cere-yolu-3.jpg

Onbinlerce aracı şehir merkezine girmekten kurtaracak. Gökpınar Barajı Çevre Yolu, 4 kilometrenin üzerinde, 2 gidiş-2 geliş ve 1 parklanma şeridi olmak üzere 40 metre genişliğinde yapıldı. Her iki yönde de kaldırımın yer aldığı çevre yolunda ayrıca 3 adet de akıllı kavşak bulunuyor.

cevre-yolu-1.jpg

Başkan Zolan, konuşmasInda “Antalya yolundan Asri Mezarlığımıza giden yol, buradan Şekerci Durağı’na ve Akvadi’den de Ankara yoluna bağlanıyor. İnşallah yeni dönemdeki projelerden birisi de bu yolun birleşme noktasındaki Akhan Köprüsü’nün orada bir köprülü kavşak yapmak olacak.” Yolun kazasız belasız kullanılmasını dileyen Başkan Zolan, “Baraj Çevre Yolumuz hayırlı uğurlu olsun. İşte gerçek belediyecilik bu.

cevre-yolu-2.jpg

Şov yapmak, algı yapmak değil, yapıyormuş gibi görünmek de değil. Sanal alemde değil gerçek dünyada bu güzel eserleri geleceğe bırakmaktır gerçek belediyecilik. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne vatandaşlarımızla el ele, kola kola gerçek belediyecilik yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kulandı.

Söz konusu yol Denizli'ye hem alternatif yol oluşturması hem de trafik yükünü hafifletmesi nedeniyle büyük önem taşıyordu ve Denizlililer tarafından bekleniyordu. Yolun hizmet vermeye başlaması memnuniyet yarattı.