Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı mesajı! Gazze deprem konutları terörle mücadele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımlarken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı mesajı! Gazze deprem konutları terörle mücadele

Ramazan Bayramı için geri sayım tüm hızı ile devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesaj yayımlayarak tüm Türkiye'nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kutlama mesajında ayrıca gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI İÇİN KUTLAMA MESAJI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla videolu bir mesaj yayınladı. İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, "Gazze’de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletine kavuşuncaya kadar desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. Mesajında ekonomik programa vurgu yapan Erdoğan, “Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren net bir şekilde görebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı nedeniyle bir video mesaj yayınladı. Mesajında İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir Ramazan ayını daha geride bırakarak hep birlikte bayrama vasıl olduk. Bayramın ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Bizleri sevdiklerimizle beraber sağlık ve afiyet içerisinde bir bayrama daha kavuşturduğu için rabbime hamd ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE GAZZE'YE ŞİMDİYE KADAR NE KADAR YARDIM YAPTI?

İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulme dikkat çeken Erdoğan, "On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif'i Gazze'nin yanı sıra gönül coğrafyamızın farklı köşelerinde yaşanan acılar ve zulümler sebebiyle buruk karşıladık, buruk geçirdik. Gazze 7 Ekim'den beri sadece bizim değil, tüm insanlığın kalbinde, tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara oldu. Savaşta bize dokunulmaması gereken hastanelerin, okulların kiliselerin, camilerin bilerek bombalandığı bir vahşet sahnesiyle karşı karşıya kaldık. İsrail'in saldırıları sonucu 33 bin Filistinli şehit düşerken 75 binden fazla kardeşimiz de yaralandı.

Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ediyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar bölgeye sevk ettiğimiz toplam 45 bin tonu aşan yardım malzemesiyle bu zor günlerinde Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterdik. İnşallah bundan sonra da Gazze'de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletine kavuşuncaya kadar desteğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesine de kutlama mesajında yer vererek şimdiye kadar 80 bin konut ve köy evini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade ederek her ay 15 - 20 bin konutu inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu sayede deprem bölgesinde 200 bin konutun yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceği müjdesini verdi.