CHP'de 5 ilde belediye başkan adayları açıklandı! İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Bolu!

Yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını değerlendirmeye alan CHP’de 5 ilin belediye başkan adayı resmen açıklandı. CHP hangi illerde, kimleri belediye başkan adayı ilan etti?
CHP'de 5 ilde belediye başkan adayları açıklandı! İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Bolu!

CHP’de 31 Mart 2024 pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere dair belediye başkan adayları belli oluyor. Bugün CHP Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Özgür Özel’in yönetiminde yapıldı. Bu toplantıda hangi adaylarla seçimlere girileceğine dair görüşmeler yapılarak bazı iller için de kararlar verildi.

5 İL İÇİN ADAYLAR BELLİ OLDU

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Ekrem İmamoğlu oldu. Parti Meclisi kararı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yeni dönemde yeniden aday olarak gösterildi.

Parti Meclisi kararı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Ahmet Akın olarak belirlendi.

CHP’de yaptığı çıkışlarla en çok tartışılan isim olan, Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalefet yaptığı için partiden ihraç edilen, Özgür Özel’in Genel başkan olmasının ardından yeniden CHP’ye dönen, yaptığı açıklamalar ile sık sık ülke gündeminde yer alması ile bilinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yeniden CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı oldu.

CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı olan Tanju Özcan ilk açıklamasını yaparak, “Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyet ile öğrendim. Teşekkür ederim değişen CHP kadrolarına. Selam olsun, Atatürkçü, Yurt severlere, Ulus Devletin teminatı Türk milliyetçilerine!” dedi.

DİĞER İLLER DE BELİRLENECEK

CHP’de yaklaşık 15 bin civarında aday adayı başvurusu yapıldı. Bu isimlerin tek tek değerlendirileceği ve adayların bu değerlendirmeye göre yapılacağı bildirildi. Özellikle CHP’nin mevcut belediye başkanları ile alakalı olarak anket çalışmaları yapılıyor. Ankette vatandaşların memnun oldukları isimler yeniden aday olarak gösterilecekler. Anketleri olumsuz olan adaylar için ise başvuru yapılan aday adayları ile bir değerlendirme yapıldıktan sonra karar alınacak.