CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım; "Utanç duyuyorum"

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye'de yaşayan 3,5 milyon Suriyeli'ye kalıcı konut verilmesine tepki gösterdi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım; "Utanç duyuyorum"

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye'de 19 milyon kişi ev sahibi değilken Suriyelilere konut yapılacağını belirterek, "19 milyon vatandaşımızın Türkiye vatandaşlığından çıkıp Suriye vatandaşlığına geçmesi daha faydalı olacak." dedi.

Oyuncak bir evle TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Yalım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için kalıcı konutlar yapılacağını açıkladığını söyledi.

Oldukça sinirli ve üzüntülü olduğunu ifade eden Yalım, Türkiye'de yaşayan 19 milyon kişinin ev sahibi olmadığını belirtti. Yalım, 19 milyon vatandaşın, Türkiye vatandaşlığından çıkıp Suriye vatandaşlığına geçmesinin daha faydalı olacağını savunarak, "Sayın Cumhurbaşkanı, yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli olduğuna göre 4'e böldüğümüzde 900 bin evi bağış yapacak. Bununla da kalmaz her Suriyeli aileye araba da hediye edilecektir. Vatandaşlığa geçenler için büyük ihtimalle ileride emeklilik de bağlanacaktır." diye konuştu.

Özkan Yalım, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına ve kendi adına utanç duyduğunu" ifade etti.