CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak adı geçen Cemil Tugay kimdir kaç yaşında nereli mesleği ne?

Barış Yarkadaş kesin bilgi diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay'ın adını açıkladı. Peki Cemil Tugay kimdir, kaç yaşında, nereli?
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak adı geçen Cemil Tugay kimdir kaç yaşında nereli mesleği ne?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak adı geçen Cemil Tugay kimdir kaç yaşında nereli mesleği ne? - CHP'nin açıklamadığı büyükşehir belediye başkan adayları arasında yer alan İzmir için son dakika haberi geldi.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacğaı merak edilirken, konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Özgür Özel'in İzmir adayı için düşündüğü adayı açıkladı. Yarkadaş, CHP'nin İzmir adayının Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay olacağını öne sürdü.

CEMİL TUGAY KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA, MESLEĞİ NE?

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak, 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van’da dünyaya geldi.

İzmir İnönü Lisesi’nin ortaokul bölümünden 1980 yılında, lise bölümünden ise 1983 yılında mezun oldu.

1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.

1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaptı, 2000 yılında ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorluğunu aldı.

1997’de ABD, Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı. Uzman olduktan sonra 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında da İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

2009 yılında Karşıyaka’da serbest hekimlik yapmaya başladı ve bir süredir Alsancak’ta faaliyet gösteren muayenehanesini, belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı.

Evli, 2’si kız biri erkek, üniversite, lise ve ilkokulda öğrenim görmekte olan 3 çocuğu bulunan Tugay, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

CHP İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş olmak üzere mevcut belediye başkan adayları ile yola devam edeceklerini açıklarken İzmir'de ise Tunç Soyer'in isminin üstünün çizildiği iddia edilmişti. Soyer, kurultay döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek vermişti.