Buğra Kavuncu kimdir? İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu kaç yaşında, nereli?

Partiler seçim hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkan adaylarını açıklamıştı. Az önce de İYİ Parti İBB adayını açıkladı. Buğra Kavuncu kimdir? İşte detaylar..
Buğra Kavuncu kimdir? İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu kaç yaşında, nereli?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Bunun üzerine arama motorlarında Buğra Kavuncu kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi hayatı nasıl? Soruları araştırma konusu oldu.

Buğra Kavuncu hakkında merak edilen bütün detaylar haberimizde..

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

1973 yılında Ankara’da dünyaya gelen Buğra Kavuncu, eğitimini 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden mezun olarak tamamladı. Kariyerine ise Kazakistan’da başladı.

Özellikle yatırım, pazarlama ve satış konularındaki deneyimi ile kısa süre içerisinde başarıya ulaşan Kavuncu, 1997 yılında USTA LLP’yi kurdu. Başarı ile yürüttüğü şirketini 2008 yılında satan başarılı isim daha sonra BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü oldu.

İlginizi çekebilecek diğer politika haberleri:

Kurumsal alanındaki kariyerinden sonra siyaset hayatına da giriş yapan Buğra Kavuncu, 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti’ye girdi. Orhan Kavuncu’nun oğlu olan Buğra Kavuncu, İYİ Partide İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü olarak tanınıyordu. Özellikle son 2023 seçimlerinde Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan olarak görevine devam eden Buğra Kavuncu şu anda İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.