AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Belediye Başkan adayı kim? İsmail Saymaz kuşların uçurduğu ismi açıkladı

2024 yerel seçimleri için geri sayım tüm hızı ile devam ederken AK Parti İstanbul ve Ankara belediye başkan adayı kim olacak kulis haberleri gelmeye devam ediyor.
AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Belediye Başkan adayı kim? İsmail Saymaz kuşların uçurduğu ismi açıkladı

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Belediye Başkan adayı kim? İsmail Saymaz kuşların uçurduğu ismi açıkladı - Partilerin Mart seçimleri için aday belirleme yarışları tüm hızı ile devam ederken AK Parti ve CHP'nin Ankara, İstanbul ve İzmir adayları merakla bekleniyordu.

CHP Ankara ve İstanbul'da bir önceki başkanları aday gösterirken AK Parti büyükşehirlerde adaylar için henüz isimleri açıklamamıştı. Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin Ankara ve İstanbul'da çıkaracağı adayları açıkladı. İşte o isimler...

AK PARTİ'NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Saymaz'ın aktardığına göre, Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ortak adaylığının kesinleşti. Yüzde 70 Yerlikaya, yüzde 30 Turan! İstanbul'da da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın yüzde 30 şanslı olduğu ifade ediliyor. Ancak Saymaz, Yerlikaya'nın ise adaylığa soğuk baktığını ifade etti. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya şans verilmiyor.

İsmail Saymaz kaleme aldığı yazısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adaylığa sıcak bakmadığını, Konyalı olmasını ve Valilik dışında İstanbul ile ilgili bir ilişkisi bulunmamasını dezaavantaj olarak tanımlarken son dakika da adayın Ergün Turan olarak ta açıklanabileceğini ifade etti. Partilerin kesin olarak adaylarını ne zaman açıklayacakları konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.