AK Parti'de belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı belli oldu!

AK Parti’nin yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını açıklayacağı tarihler belli oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimler için açıklama yaptı.
AK Parti'de belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı belli oldu!

Yerel seçim takviminin başlaması ile beraber en çok merak edilen konuların başında AK Parti’nin hangi isimlerle seçimlere gireceği olmuştu. AK Parti’de bir süredir belediye başkan adaylarının belirlenmesi için hummalı bir çalışma yapılıyordu. Aday adayları başvurularını yaptıktan sonra AK Parti’de temayül yoklamaları yapıldı. Ardından ise teşkilatlar ile il il görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin bir kısmına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Şimdi ise sıra AK Parti’nin belediye başkan adaylarını açıklamaya geldi.

ADAYLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH NETLEŞTİ!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir açıklama yaparak belediye başkan adaylarının kamuoyuna ne zaman açıklanacağını duyurdu. İki bölüm halinde AK Parti’nin adaylarının açıklanacağını söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu pazar günü yerel seçimlerde adaylarımızın ilk kısmı açıklanacak. Adaylarımızın kalan kısmını ise 15 Ocak’ta seçim beyannamemiz duyurulurken açıklayacağız.” dedi.

Adayların belirlenmesine dair açıklama yapan Ömer Çelik, “Bu pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde adaylarımızın bir kısmını açıklamış olacağız. Kalan kısım ise Ankara’da seçim beyannamemiz açıklanırken ilan edilecek. Cumhurbaşkanımızın seçimlere dair hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor ve artık adaylar da belli olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’na yönelik de açıklamada bulunan Ömer Çelik, “Seçimlere Cumhur İttifakı olarak giriyoruz. Adaylarımızı bu pencereden de belirliyoruz. Gerektiği durumlarda Sayın Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımız istişare yapıyorlar. İhtiyaç halinde verimli görüşmeler gerçekleştiriliyor. Cumhur İttifakı her zaman olduğu gibi büyük bir uyum içerisinde milletimizin karşısına en doğru isimlerle çıkacaktır.” dedi.

AK Parti’nin belediye başkan adayları merak konusu olmaya devam ederken en çok da İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için kimlerle seçime girileceğinin cevabı bekleniyor.