AK Parti ve MHP Kütahya'da seçime ayrı ayrı adaylarla girecekler!

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimler için vardığı anlaşmanın ayrıntıları belli oldu. Kütahya’da AK Parti ile MHP ayrı ayrı adaylarla yerel seçime girecekler.
AK Parti ve MHP Kütahya'da seçime ayrı ayrı adaylarla girecekler!

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerde yapacağı iş birliğinin ayrıntılarının bir kısmı daha belli oldu. Buna göre AK Parti ile MHP yerel seçimlerde Kütahya’da tek aday çıkarmayacaklar. Her iki parti de kendi adaylarıyla seçime girecekler.

İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 31 Mart'ta AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) seçimlere ayrı ayrı adaylarla gireceğini ifade etti.

Başkan Önsay, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın 'Kütahya’da AK Parti ve MHP kendi adaylarıyla seçime girecektir' paylaşımını şehrimize, partimize ve teşkilatımıza hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin” diye konuştu.

Başkan Mustafa Önsay, "Halkımızın beklentisi yerine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarımızın talebini dikkate alarak bu kararı vermiştir" dedi.

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacak. MHP’nin AK Parti’nin adayını destekleyeceği iller Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olarak açıklandı.

AK Parti ise 5 ilde MHP’nin adayını destekleyecek. Bu iller Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye olarak belirlendi.

AK Parti ve MHP, 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime dahil olacak. Bu iller Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak belirlendi.