AK Parti ve CHP eşit oy aldı! O bölgede SEÇİM TEKARARLANACAK

31 Mart seçimin sona ermesi ile birlikte oy sayma işleminin de sonuna gelindi. Aktarılan bir son dakika haberine göre o ilde AK Parti ve CHP arasındaki oylar eşit çıktı. Bu sebeple seçim 2 Haziran’da tekrarlanacak! İşte detaylar
AK Parti ve CHP eşit oy aldı! O bölgede SEÇİM TEKARARLANACAK

Çoğu ilde AK Parti ve CHP’nin kafa kafaya gittiği görüldü. Geride kalan yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Aktarılan son habere göre Ardahan’ın Çıldır ilçesinde seçimlerin 2 Haziran tarihinde yeniden yapılacağı öğrenildi.

Uzunca bir süredir devam eden seçim çalışmaları meyvelerini dün akşam verdi. Sonuçların dün akşam saatlerinde ilan edilmesinin ardından Ardahan’da şaşırtan bir gelişme yaşandı. O ilçede AK Parti ve CHP’nin eşit oy alması ile vatandaşların yeniden sandığa gideceği belirtildi.

OYLAR EŞİT ÇIKTI

Seçim için ilk sonuçlar geldiğinde CHP Çıldır Belediye Başkan Adayı Nurettin Aygün seçimi önde götürüyordu. Sandıkların yüzde 100’ü açılıp oyların tamamı sayılınca AK Parti’nin adayı Kemal Yakup Azizoğlu ve CHP’nin adayı Nurettin Aygün’ün aynı sayıda oy aldığı ve yüzdelerinin yüzde 28,74 olduğu açıklandı.

SEÇİM TEKRARLANACAK

Çıldır ilçesinde toplamda 1.964 seçmen bulunuyor. Aygün ve Azizoğlu’nun aldığı oyların eşit olması ile birlikte seçimlerin bu bölgede 2 Haziran tarihinde tekrarlanacak.

KİM NE KADAR OY ALDI?

Aktarılan rakamlara göre AK Parti’nin adayı Kemal Yakup Azizoğlu 452 oy alırken, CHP’nin adayı Nurettin Aygün 452 oy aldı. Memleket Partisi’nin adayı Turgay Şirin ise 338 oy alırken, yüzdelik olarak oranı yüzde 21,49 oldu. Buna göre seçimler 2 Haziran tarihinde tekrarlanacak. Çıldır halkı 31 Mart tarihinde oy kullandıkları aynı sandıkların başına giderek 2 Haziran tarihinde yeniden oy kullanacak. Sonuçların aynı gün belli olması bekleniyor.

YSK RESMİ SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Seçim sonuçlarının resmilik kazanması için YSK’nın açıklama yapması gerekiyor. Aktarılan son habere göre kesin sonuçlar tüm itirazların sonuca bağlanmasından sonra 13 Nisan tarihinde YSK tarafından duyurulacak.