AK Parti Uşak’ın Siyaset Akademisinde İlk Ders Verildi

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Uşak'ta, AK Parti 18’inci dönem Siyaset Akademisinin ilk dersini verdi
AK Parti Uşak’ın Siyaset Akademisinde İlk Ders Verildi

AK Parti’nin 2008 yılından bu yana hem bilgi aktarımı hem de birlik ve beraberliğin sağlanması adına oluşturduğu Siyaset Akademisi Uşak’ta başladı. 18’inci dönem Siyaset Akademisinin ilk dersiniyse AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop verdi.

Şentop, Uşak Valiliği önünde gerçekleştirilen törenle karşılandı. Uşak Valiliğini ziyaret eden Şentop’un ikinci durağıysa Uşak Belediyesi oldu. İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop’u ağırlayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ”İlimizde Cumhurbaşkanımız tarafından startı verilen Siyaset Akademimizin açılışı için sağladığınız teşrifler nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimizle ve kentimizin tarihi, doğal güzellikleriyle sizleri buluşturmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.” dedi.

 


Tüm Partilerin Hayalini AK Parti Gerçekleştiriyor

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop ise bütün partilerin AK Parti’nin 10 yıldır yaptığı Siyaset Akademisi gibi bir hedefinin olduğunu ancak bu güne kadar gerçekleştiremediğini belirtti. AK Partinin 10 yıldır bu eğitimleri kurumsal bir şekilde sürdürdüğünü kaydederek, Siyaset Akademilerine farklı partilerden de katılım sağlandığını ve farklı ülkelerden de siyaset dersi istendiğini aktardı. “Bir yandan siyaset yaparken, bir yandan da kitabını yazıyoruz.” dedi.

Şentop’a Uşak’ta yürütülen faaliyetler hakkında Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından bilgi verildi. Projelerin son durumunu paylaşan Başkan Cahan, Uşak’ın kimlik değiştirdiğini kaydetti. Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Şentop’a Uşak Belediyesi Dokur Evinde üretilen el dokuması Uşak halısı hediye edildi.

Programı kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami ile Burmalı Cami’yi, Ulubey Kanyonlarını ve Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Şentop daha sonra Siyaset Akademisi’nin ilk dersi için Atatürk Kültür Merkezine geçti.

Şentop: AK Parti’nin Başarısındaki Anahtar, Hayal Edip Bunu Gerçekleştirmesidir

Katılımcılara hitap eden Bakan Şentop, bu güne kadar 60 binin üzerinde vatandaşın Siyaset Akademilerinde eğitim aldığını paylaştı. Güçlü kadroların bu eğitimlerle olan bağına işaret eden Şentop geçmiş dönemlerdeki günü birlikçi anlayışa değinerek, “Vahşi hayvanların üzerine binen ve yalnızca üzerinde durmayı hedefleyen bir rodeocuyu kendisiyle özdeşleştirdiğini söyleyen liderler vardı. Bir yere gitmesi gerekmeyen, yalnızca hayvanın üzerinde durmayı amaç edinen birer rodeocu. İşte siyaseti, ülke yönetmeyi de bu şekilde rodeoculuk olarak gören siyasiler uzun zaman bu ülkeyi meşgul etti. O koltuktan inmemek düşüncesi bir amaç olan, başka da bir gayesi olmayan siyasi anlayış... Bu kadar uzun bir süre yönetimde kalmanın temelinde yatan husus, proje ve üretim yapılması, ülke için bir hayal kurulmasıdır. AK Parti fikrin hayata geçirilmesi için önemli bir çalışma gerçekleştirdi ve inandığı fikirleri, hizmetleri gerçeğe dönüştürdü.” diye konuştu. Günü birlik anlayıştan gelecek hedefi olan bir Türkiye’ye geçildiği mesajını verdi. Şentop geçmişten bu güne siyaset sahnelerinde yaşananları önemli hatlarıyla ele aldı. Daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı.