AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı 15 Ocak tarihinde açıklanacak!

Uşak Belediye Başkan Adayları 2024 isimleri için geri sayım devam ederken AK Parti'nin adayı önümüzdeki hafta belli oluyor.
AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı 15 Ocak tarihinde açıklanacak!

CHP Uşak Belediye Başkan adayı için aday adayları ön seçim isterken gözler AK Parti adayına çevrilmişti. Pazar günü yapılan toplantı ile AK Parti 26 ilde adaylarını açıklarken bu iller arasında komşu illerimiz Denizli ve Aydın yer alırken Uşak listede kendisine yer bulamamıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye Başkan Aday Adayları Dr. Ali Ercan, Prof. Dr. Barış Metin ve Mimar Çağlar Samancı olarak ilan edilirken AK Parti adayının açıklanacağı tarih kesinleşti. AK Parti tarafından yapılan açıklamada Uşak Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilecek ismin 15 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edildi.

AK PARTİ UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 2024 KİM OLDU, OLACAK?

2019 senesinde yapılan yerel seçimlerde çoğunluk oyuna alarak AK Parti'nin kazandığı belediyeler arasında yer alan Uşak Belediyesi'nde başkanlık koltuğuna Mehmet Çakın oturmuştu. Uşak'ta 5 senedir yönetimde olan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yapılan teyamül yoklamalarında önde olduğu ifade edilirken kesin isim için ise gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olacak.

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN, CHP UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

Uşak Belediyesi AK Parti'nin gösterdiği aday olan Mehmet Çakın olarak görevini yürütmeye devam ediyor. CHP'nin ise Uşak Belediye Başkan aday adayları Dr. Ali Ercan, Prof. Dr. Barış Metin ve Mimar Çağlar Samancı olarak sıralanırken bu isimler kendi aralarında ön seçim yapılmasını talep etmişti. AK Parti'nin Uşak Belediye Başkan Adayı ise 15 Ocak tarihinde ilan edilecek.