AK Parti İstanbul adayı belli oldu! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

Gelen bir son dakika haberine göre AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. Adayın Murat Kurum olduğu açıklanırken, Kurum’un sosyal medyadaki videosu gündem oldu. Peki, Murat Kurum kimdir, kaç yaşında nereli?
AK Parti İstanbul adayı belli oldu! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merak ediliyordu. Aktarılan son habere göre AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Kurum olduğu açıklandı. Bir önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Murat Kurum, şu anda Meclis’te görev alıyor.

VİDEOSU GÜNDEM OLDU

Murat Kurum’un İBB Adaylığı resmi olarak AK Parti tarafından açıklanmadı. Ancak Murat Kurum’un basına sızdırılan teşekkür videosu kısa süre içerisinde gündem oldu.

AK PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un kim olacağı merak konusu olmuştu. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi’nden mezun olan Kurum daha sonra 2017 yılında Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine tamamladı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Murat Kurum, 1999 – 2005 yılları arasında özel kurumlarda görev aldı. TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı ve T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda görev alan Kurum, son olarak 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. Şu anda da 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclis’te bulunuyor.