AK Parti 2024 Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın oldu

AK Parti'nin 2024 yerel seçim belediye başkan adayları için yarın yapılacak toplantı öncesi adaylar aranılarak kararlar tebliğ edilmeye başlandı.
AK Parti 2024 Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın oldu

AK Parti 2024 Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın oldu - 31 Mart yerel seçimleri için partilerin aday belirleme çalışmaları tüm hızı ile devam ederken AK Parti'nin kalan il ve ilçelerde belediye başkan adaylarını açıklayacağı toplantı öncesi yeni gelişmeler yaşandı.

Hatırlanacağı üzere AK Parti tarafından yapılan açıklama ile belediye başkan adaylarının geride kalan Pazar günü düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısıyla duyuruluacağı ilan edilmiş, ancak Kuzey Irak'ta yaşanan terör saldırısıyla 9 askerimizin şehit olması nedeniyle bu toplantı ertelenmişti. Yeni toplantı tarihi 18 Ocak 2024 Perşembe günü saat 14:00 olarak ilan edilirken bugün itibariyle adaylığı ilan edilecek olan isimlere telefon edilerek karar tebliği yapılmaya başlandı.

AK PARTİ UŞAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET ÇAKIN OLDU!

Bir önceki yerel seçimde AK Parti'den aday olarak Uşak Belediye Başkanı seçilen Mehmet Çakın'ın bir kere daha bu seçimlerde aday olacağı kesinleşti. Başkan Çakın yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında "Uşak'ımız için ilk günkü heyecanla çalışmaya devam inşallah. Allah mahcup etmesin." diyerek aday olacağının sinyalini verdi.

usakadayi.jpg

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇAKIN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Uşak Sivaslı Karaboyalık köyündendir. İlkokulu bitirdikten sonra, ortaöğretim hayatına başladığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini 1997 yılında tamamladı.

Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi İşletme (İngilizce) Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles şehrinde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Çakın, 2004 yılında çok sevdiği memleketi Uşak’a yatırım yaparak iş hayatına başladı.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinde kurmuş olduğu tesislerle sektöründe Türkiye ve Dünya’da adından söz ettiren Çakın, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol almış, çok sayıda sosyal projeye katkı sunmuştur.

Siyasi hayatına 2001 yılında Ak Partide İstanbul İl Gençlik Kollarında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Çakın, 2017 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından Ak Parti Uşak İl Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Bu görevi belediye başkan adayı olduğu tarihe kadar başarı ile sürdürmüştür. Evli ve üç çocuk babası olan Mehmet ÇAKIN, iyi derecede İngilizce bilmektedir.