Aile Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanan Yavuz Selim Kıran kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Yardımcılığı pozisyonuna Yavuz Selim Kıran atandı. Yavuz Selim Kıran kimdir ve geçmişte hangi görevlerde bulunmuştur?
Aile Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanan Yavuz Selim Kıran kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni atama kararları açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları içerisinde en dikkat çekici olan ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Yardımcılığına yapılan atama oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu pozisyon için Yavuz Selim Kıran’ın atamasını yaptı.

Yavuz Selim Kıran’ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olmasının ardından kendisi hakkında araştırmalar da hızlandı. Yavuz Selim Kıran ne iş yapar, hangi eğitimleri aldı ve hangi görevlerde bulundu? Yavuz Selim Kıran hakkında bu bilgiler sorgulanıyor.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR?

1 Ocak 1985 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamlamıştır. Ardından ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitimine devam etmiştir. Bu bölümde gösterdiği üstün başarı ile okulu 1 yıl erken şeref derecesi ile bitirmiştir.

Lisans eğitimini tamamlamasının ardından Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine ataması yapılmıştır. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını hazırlayan ekip içerisinde bulunmuştur.

Sonraki yıllarda çok önemli görevlerde bulunan Yavuz Selim Kıran Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Müşavirliği, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı, TÜSSİDE Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Mevlüt Çavuşoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde de Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı görevini yapmıştır.

2018 genel seçimlerinde AK Parti’den Ordu Milletvekili adayı oldu ama bulunduğu sıra nedeniyle seçilemedi. 7 Ağustos 2018’de Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. 2022 yılında beri de Zagreb büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz Selim Kıran artık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak.