Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı oldu!

Seçim sürecinde DEM Parti ile alakalı olarak yaptığı açıklama ile tartışılan isim olan Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandı.
Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı oldu!

CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal seçim sürecinde yaptığı bir açıklama ile Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Seçildiğinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapılarının DEM Parti ile HÜDAPAR’a kapalı olacağını söyleyen Burcu Köksal kendi partisi tarafından da eleştirilmişti. Yapılan yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da seçimi kazanan isim Burcu Köksal oldu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal aynı zamanda bu belediyenin ilk kadın belediye başkanı oldu. Afyonkarahisar’da vatandaşların yüzde 50,63 oranında desteğini alan Burcu Köksal yeni dönemde Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

52 BİN OY ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,63 oy oranıyla seçimi birinci sırada tamamladı. Yaklaşık 52 bin oy alan Köksal, Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı olma unvanına da sahip oldu. Köksal oyların yüzde 50,63‘ünü alırken, en yakın rakibi AK Partili Hüseyin Ceylan Uluçay ise yüzde 32,02’lik oy oranıyla seçimi ikinci sırada tamamladı. Afyonkarahisar merkezde MHP ise yüzde 10,76 oy alarak seçimi üçüncü sırada tamamladı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak göreve başlayacak olan Burcu Köksal’ın yönetim tarzının nasıl olacağı şimdiden merak konusu oldu. Mazbatasını aldıktan sonra görevine resmen başlayacak olan Burcu Köksal’ın faaliyetleri sadece Afyonkarahisar’da değil kendi partisinin içinden dahi dikkatle izlenecek.