Kütahya’da Askıda İftar geleneğiyle her gün 200 kişiye yemek veriliyor

Ramazan'ın devam ettiği bugünlerde Kütahya'dan iç ısıtan bir haber geldi. Kütahya'da Osmanlı döneminden kalma Askıda İftar geleneği günümüzde de devam ediyor. Lokanta işletmecisi Hikmet Çakubay gelen yardımlarla her gün 200 kişiye iftar veriyor.
Kütahya’da Askıda İftar geleneğiyle her gün 200 kişiye yemek veriliyor

Kütahya'da Askıda İftar geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Ortalama olarak 50 yıldır bu geleneği yaşatmaya devam eden işletmeci Çakubay gelen yardımlarla lokantasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği veriyor.

Hayırsever vatandaşların maddi yardımda bulunduğunu ve bu şekilde iftar yemeği verdiğini ifade eden Çakubay günde en az 150 kişiye yardımcı oluyor.

50 YILDIR ASKIDA İFTAR GELENEĞİNİ YAŞATIYOR

Kütahya’da, Osmanlı’dan kalma 'Askıda yemek' geleneği, Ramazan ayında da devam ediyor. Yaklaşık 50 yıldır ‘Askıda iftar’ geleneğini yaşatan lokanta işletmecisi Himmet Çakubay, her gün kendi lokantasında yüzlerce kişiye iftar yemeği ikram ediyor.

Lokanta işletmecisi Himmet Çakubay, hayırsever vatandaşların maddi yardımda bulunduğunu ve bu yardımlarla yoksullara sıcak yemek verdiklerini söyledi.

TATLI, ÇORBA, PİLAV VE ET YEMEĞİ VERİLİYOR

Gelen yardımlarla 150 - 200, hatta bazen 300 kişiye yemek verdiklerini dile getiren aşçı Sevgi Demir, "Buraya gelen herkes yemek yiyebiliyor. Tatlı, çorba, pilav, et yemeği veriyoruz. Her gün tas kebabı çıkartıyoruz, bugün tavuğumuz var. Ayrıca hurma ve şişe ile su veriyoruz. Dışarıdan kapları ile gelenlere de yemek veriyoruz" diye konuştu.

aw171031-04.jpg

İftar yemeğine katılan Hakan Çalışel isimli vatandaş ise, "İftarı veren, bu hayra vesile olan, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Bölgedeki vatandaşlar, duyarlı esnafın yaşatmaya devam ettiği gelenekten memnun olduğunu dile getiriyor. İşletmeci Çakubay Ramazan ayında daha da kıymetli olan bu geleneği yaşatmaya devam ediyor.