Sakın çöpe atmayın! Bayat ekmekleri tazecik yapmanın yolu açıklandı

Ekmek, mutfaklarımızın olmazsa olmazları arasında yerini alıyor. Ancak zaman içerisine tüketilmeyen ekmekler ne yazık ki bayatlayıp yenilmeyecek hale geliyor. Eğer evinizde böyle ekmek varsa sakın atmayın! Bayat ekmekleri bu şekilde tazecik yapın!
Sakın çöpe atmayın! Bayat ekmekleri tazecik yapmanın yolu açıklandı

taze ekmekler 1-2 gün içerisinde tüketilmediğinde hemen bayatlayabiliyor. Bayatlamanın önüne geçmek çok mümkün olmasa da bayatlamış ekmekleri değerlendirmek mümkün!

BAYATLAMIŞ EKMEĞİ TAZECİK YAPMAK

Bayat ekmekleri bu yöntem ile tazecik yaparak afiyetle tüketebileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey fırınınızı 200 dereceye ayarlamak! Fırın çalışırken bayatlamış ekmeğinizi yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı adar suyu serpiştirerek her yerine gelmesini sağlayın.

8-10 DAKİKA TUTUN

Ortalama olarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8-10 dakika kadar ekmeğinizi tutun. Süre sonunda fırından çıkardığınızda ekmekleriniz ilk aldığınız gibi tazecik, çıtır çıtır ve sıcacık olacak. Ayrıca fırından çıkardığınız ilk anda evinizi saracak tazecik ekmek kokusu da cabası!

KURU EKMEKLERİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİZ?

Kuru ekmekleri değerlendirebileceğiniz pek çok alternatif tarif bulunuyor. İlk olarak bayatlamış ekmeklerinizi küçük küçük kareler halinde keserek kekik ve zeytinyağına bulayarak 3-4 dakika fırınlayabilir, çorbalarınız için kıtır ekmek yapabilirsiniz.

Bayatlamış ekmeklerinizi küçük parçalar haline getirerek daha da kurumasını sağlayabilir daha sonrada rondodan geçirerek, köfteleriniz için kullanacağınız hale getirebilirsiniz.

Elinizde malzemeniz varsa bayat ekmekleri değerlendirerek İskender ya da bayat ekmek kebabı gibi pratik tariflerde de ekmeklerinizi kullanabilirsiniz.

BAYAT EKMEK TARİFLERİ

Bayat ekmeklerden kebap, çıtır toplar, börek, atıştırmalık pek çok tarif hazırlayabilirsiniz. Gördüğünüz üzere bayat ekmekleri çöpe atmadan değerlendirebileceğiniz pek çok alternatif tarif bulunuyor. Bu tür tariflerle uğraşmak istemiyorsanız, fazla kalacak ekmeği buzluğa atarak bayatlamasının da önüne geçebilirsiniz.