Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Yayınıdır.  
ANASAYFA

|

ENGLISH

|

ANASAYFA YAP

|

REKLAM

15 Mart 2010, Pazartesi

 
  Usak Gündem
  Bölgeler

Ücretsiz Tam Metin Uluslararası Hukuk ve Politika Dergisi

Ücretsiz Tam Metin Orta Asya ve Kafkasya Araştırmaları Dergisi

  Haberler > Diğer

 Yazdır
Arkadaşına Gönder Yorum Yap
İşte Galatasaray'ın Son Bombası...
Sabah saatlerinde Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nda da oynayan Keita’nın, Sarı-Kırmızılı renklere dahil olduğu bildirildi. 27 yaşındaki Keita ile 3 yıllık anlaşma yapılacağı da ifade edildi...

Galatasaray, Fransa’nın Olympique Lyon takımında forma giyen Fildişi Sahilleri milli oyuncusu Abdul Kader Keita ile 3 yıllığına anlaşmaya vardı. Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, 27 yaşında ve 1.84 boyundaki forvet oyuncusunun yeni sezonda Galatasaray formasını giyeceği bildirildi.

Abdul Kader Keita, 6 Ağustos 1981 doğumlu. 33 kere Fildişi Sahilleri milli formasını giyen forvet oyuncusu, futbol kariyerine 1999-2000 sezonunda Africa Sports’da başladı. Daha sonra sırasıyla Etoile du Sahel, Al Ain, Al Sadd, Lille ve Olympique Lyon takımlarında forma giydi. Keita, 2007-2008 sezonunda da Olympique Lyon’da Milan Baros ile birlikte oynamıştı.

ÜCRETİ AÇIKLANMADI

Keita’nın Galatasaray ’a transferinde Baros’un da katkısı olduğu iddia ediliyor. Çek yıldızın eski takım arkadaşıyla görüştüğü ve gelmesi konusunda ikna ettiği bildiriliyor. Daha önce Mustafa Sarp ve Gökhan Zan’ın yanı sıra Leo Franco’yu da kadrosuna katan Galatasaray ’ın bu 4. transferi. Keita ayrıca Galatasaray ’ın 8. yabancısı oldu.

Ancak kiralık olarak Cruz Azul’a gönderilen Carrusca’nın bu konuda bir sorun olacağı düşünülmüyor. Sözleşmesi devam eden Nonda’nın ise gönderilmesi gündemde. Galatasaray, yeni transferler yaparsa öncelikle bu futbolcularla yollarını ayıracak. Linderoth’un ise takımda kalmasına kesin gözle bakılıyor.

LYON 16 MİLYON EUROYA ALMIŞTI

Tam ismi Abdul Kader Keita olan oyuncu, 6 Ağustos 1981 doğumlu. 1.84 boyundaki Keita, süratli bir kanat oyuncusu olarak biliniyor. Avrupa kariyerine Fransız Lille ile başlayan Keita, burada oynadığı 63 maçta 14 gol kaydetti. Lyon’da ise 52 maçta sadece 5 gol atabildi. Lille’den Lyon’a 16 milyon Euro’ya transfer edilen Keita için Galatasaray’ın 5 milyon Euro civarında bir bonservis ücreti ödediği öne sürülüyor.

Galatasaray bu transferle bir kez daha basını ters köşe yaptı. Lyon’dan Govou ile ilgilendiği iddia edilen Sarı- Kırmızılılar’ın her zamanki gibi spor kamuoyunu yanıltması dikkat çekti. Lyon’da 23 numaralı formayı giyen Keita, gol konusunda çok etkili bir isim olmasa da Rijkaard’ın düşündüğü oyun sistemine uygun bir futbolcu olarak değerlendiriliyor. Keita’nın özellikle birebirde etkili bir oyuncu olduğu da ifade ediliyor.

SÜRATLi VE BiREBiRDE ÇOK ETKiLi


Galatasaray’ın yeni transferi Keita için çok farklı yorumlar yapılıyor. Ancak onun birebirde çok etkili ve hızlı bir futbolcu olduğu konusunda herkes fikirbirliği içinde. 3 yıllık mukaveleye imza atan Keita, Hollanda kampına katılacak. Keita’nın isminin Kazakistan’ın Tobol takımıyla oynanacak maça yetişmesi de Sarı-Kırmızılı yönetimi son derece memnun ediyor.
3 Temmuz 2009, Cuma
< Önceki Haber

Sonraki Haber >

 > Son Eklenen Haberler
  Emekli Albay Sarızeybek: MHP ve CHP'yi İktidara Taşıyacağız
  Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan: "Protokollerden İmzamızı Geri Çekeriz"
  AP Milletvekillinden PKK İtirafı
  AB Yunanistan'a Yardım Konusunda Uzlaştı
  Ukrayna'da Azarov Hükümetine Güvenoyu

 Kullanıcı Yorumları

YORUM YAP

bu haber için henüz yorum yapılmamış.

yorum yapmak için tıklayın.

 Yorum Yap
Güvenlik Kodu: 20910
Güvenlik Kodu:
Adınız:
Yorumunuz:
 

 USAK Bülten Üyeliği
Haber Kategorileri
Türkiye Amerika Avrupa Orta Doğu Orta Asya Kafkasya Bodrum Holidays Balkanlar Dünya Asya-Pasifik Afrika Ekonomi Bilim Teknoloji

Copyright 2009 Usak Stratejik Gündem
Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu

Mebusevleri Mah. Ayten Sok. No:21 Tandoğan/Ankara
Tel: 0 312 212 28 86  Faks: 0 312 212 25 84

Sitemiz
Anadolu Ajansı
Abonesidir