Uşak'tan Afrin'e 2 tır yardım malzemesi gönderildi

Uşak'ta yardım kampanyasında toplanan 5 bin battaniye, 4 ton tarhana ve 6 ton kuru gıda düzenlenen törenle Afrin'e gönderildi. 
Uşak'tan Afrin'e 2 tır yardım malzemesi gönderildi

Uşak Belediyesi, Türk Kızılayı ve Kardeşlik Platformu girişimleriyle, toplam 35 STK ve kamu kuruluşunun başlattığı Afrin için yardım seferberliğinde ilk TIR’lar gönderildi. Toplanan yardımlar bölge halkına Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından teslim edilecek.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törende Afrin halkına yönelik sürdürülen yardım kampanyası kapsamında bugüne kadar 5 bin battaniye, 4 ton tarhana ve  6 ton kuru gıda toplandığını söyledi. 

 Cahan, Türk Milleti’nin yardım geleneğini en üstte tuttuğunu vurguladı. Yardımların Reyhanlı ve Kilis üzerinden terörden temizlenen alanlardaki vatandaşlara ulaştırılacağını kaydeden Cahan, “TIR’lar tüm hemşehrilerimizin katkılarıyla oluşturuldu. Necip Türk Milleti nerede bir kardeşimizin burnu kanadıysa, nerede kendisine ihtiyaç varsa orada oldu. Şimdi de Uşak’ımızın simgeleri olan tarhana ve battaniyeyi hemşehrilerimiz adına Afrin bölgesine ulaştıracağız.” dedi.

Emanetleri teslim etmek üzere bölgeye gideceklerini kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “Halkımızın selamlarını götürüyoruz. Öz kültürümüz olan yardımseverliğimizle gidiyoruz. Rabbim İnşallah orada ordumuzu, Mehmetçiğimizi muzaffer eyledi ve eylesin. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ise, Türkiye’nin gayrisafi milli hâsıla oranlandığında en çok yardımda bulunan ülke konumunda olduğunu belirtti. Çakın, “Biz paylaştıkça bereketleneceğimize, mazlumların yanında oldukça güçleneceğimize inanan bir toplumuz.” açıklamasında bulundu.

Uşak Kardeşlik Platformu adına konuşan Hayrat Vakfı Başkanı Mustafa Yankın da bölgede son neticenin alınmak üzere olduğunu dile getirerek, toplanan yardımlar nedeniyle tüm destekçilere teşekkür etti.

Törende daha sonra Uşak Mehmet Akif İnan ilkokulu öğrencilerinin bölgede görevli Mehmetçikler için yazdığı mektuplar okundu, topluca dua edildi. 

Etkinliğe katılanlar tırlara yardım malzemelerini yükledikten sonra araçları Hatay'a uğurladı. 

İlgili Haberler